Simptome neobisnuite ale bolilor de inima

Sambata, 03 Decembrie 2011, ora 08:01
25403 citiri
Simptome neobisnuite ale bolilor de inima

Toata lumea stie sa citeasca semnele unei boli de inima atunci cand ajunge sa aiba probleme grave, dar ideal ar fi ca oamenii sa isi poata da seama de pericolul care ii paste inainte ca simptomele cele mai grave sa apara.

Exista cateva semne care nu ar trebui sa treaca neobservate, caci ele te pot ajuta sa ramai sanatos. Iata care sunt acestea, conform Caring.com:

Te doare gatul

Te simti ca si cand ai avea febra musculara la gat? Daca nu exercitiul fizic este cauza, inseamna ca poti suferi de inima. Persoanele bolnave de inima spun ca au dureri in piept, mana sau in zona pieptului, dar la femei acestea se pot mainifesta mai des in zona gatului, dupa cum spune dr. Margie Latrella, de la Centrul de Cardiologie a Femeilor din New Jersey.

Nervii din tesutul afectat al cordului trimit semnale dureroase catre maduva spinarii, care apoi se extind la nervii de la umeri si gat. Durerea se manifesta de obicei in linie, in loc sa fie localizata intr-un sigur loc si nu trece cu gheata sau masaj.

Probleme de ordin sexual

Daca esti barbat si ai probleme cu erectia, este posibil sa suferi de o boala cardiaca. Un sondaj realizat pe barbatii din Europa a aratat faptul ca 2 din 3 barbati tratati de boli cardiovasculare au disfunctii erectile pentru luni sau chiar ani.

Studiile recente arata o legatura clara intre aceste doua probleme, din cauza ca arterele se ingusteaza, fiind umplute cu depuneri, astfel incat sangele nu mai circula asa cum ar trebui nici la nivelul organelor sexuale.

De aceea, atunci cand vezi ca exista probleme de ordin sexual, este bine sa iti faci si un control la inima.

Ameteala, stare de lesin, respiratie intrerupta

Mai mult de 40% dintre femei au probleme cu circulatia, dupa cum arata un studiu publicat de Jurnalul American de Cardiologie. Cu cateva zile inainte sa suferi un atac de cord ai putea sa ai stari de ameteala, sa simti ca respiratia ti se intretaie la un efort cat de mic sau ca mai ai putin si lesini. Daca ai probleme cand urci scarile, faci curat prin casa, prin gradina sau ridici ceva, este bine sa mergi la un consult.

Daca circulatia sangvina nu este optima, sangele nu mai ajunge prin artere sa oxigeneze creierul asa cum ar trebui, iar acesta incepe sa functioneze prost. Senzatia subita de greutate in respiratie este un semn de angina pectorala, o problema a muschiului inimii.

Respiratia greoaie mai poate fi si un semn al problemelor de la nivelul plamanilor, mai ales daca persoana in cauza fumeaza foarte mult sau traieste ori munceste intr-un mediu cu multi factori poluanti.

Indigestie, greata sau arsuri de stomac

Desi majoritatea durerilor provocate de inima se localizeaza in piept, exista cazuri in care acestea se manifesta in zona abdomenului. Unele persoane, in special femeile, au cateodata senzatia ca se ineaca sau ca au mancat prea mult, cred ca au indigestii si li se face foarte greata.

Daca acest lucru persista, desi iei pastile speciale pentru stomac, e cazul sa mergi la medic. In functie de ce parte a inimii este afectata, poti resimti aceste simptome si in timp ce suferi un infarct.

Durerea abdominala este mai mare la efort si se linisteste cand te odihnesti. In plus, este foarte posibil ca episoadele sa se repete si sa se agraveze daca nu iei masuri.

Dureri de maxilar si ureche

Durerea de maxilar este una dintre cele mai misterioase probleme de sanatate, putand avea diverse cauze si fiind greu de stabilit motivul clar. Uneori poate reprezenta si un semn al bolilor coronariene. Durerea poate sa circule pana spre ureche, multi dintre pacientii care au facut infarct spunand ca au resimtit asa ceva chiar inainte de gravul episod.

Acest lucru se intampla din cauza ca tesutul avariat al inimii trimite semnale dureroase catre maduva spinarii, acestea, la fel ca in cazul durerii de gat, trecand mai departe si in zona maxilarului.

Un control te va lamuri daca este vorba despre inima sau altceva, cum ar fi problemele cu dantura sau o infectie.

Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
#simptome inima bolnava, #simtome infarct, #semne boli inima, #semne probleme inima , #inima