Stomatologul te apara de boli de inima

Marti, 05 Octombrie 2010, ora 10:12
2572 citiri
Stomatologul te apara de boli de inima

Femeile care isi ingrijesc in mod corespunzator dintii reduc cu 30% riscul de atac de cord, accident vascular cerebral si alte afectiuni cardiovasculare.

Asa arata rezultatele unui studiu, care a cuprins 7.000 de persoane, cu varste intre 44-88 ani, dar care nu a evidentiat aceasta legatura benefica si in cazul barbatilor, informeaza medicalnewstoday .

"Au existat in trecut cateva studii stiintifice care au aratat o probabila legatura intre ingrijirea dentara si bolile cardiovasculare, insa acum s-a demonstrat pentru intaia oara ca o dantura impecabila reduce semnificativ atacurile de cord si celelalte probleme cardiovasculare", spune doctorul Timothy Brown, de la UC Berkeley's School of Public Health.

Studiul a contorizat datele medicale ale pacientilor intre anii 1996-2004. Pacientii au oferit detalii legate de numarul vizitelor la stomatolog si de simptomele de atac de cord, angina pectorala, insuficienta cardiaca s.a. Decesele survenite din cauza infarcturilor miocardice au fost luate, de asemenea, in considerare.

Diferenta dintre barbati si femei in aceasta privinta nu a fost o surpriza pentru cercetatori.

"Studiile anterioare au demonstrat ca relatia dintre o ingrijire necorespunzatoare a dintilor si bolile cardiovasculare difera in functie de sex, dar nici un studiu nu s-a axat pe diferentierea dintre barbati si femei din prisma afectiunilor cardiovasculare curente", spune doctorul Brown.

Estrogenul are un rol protector impotriva bolilor de inima pentru ca lupta contra aterosclerozei. Abia dupa varsta de 50-55 de ani, femeile, ajung din urma barbatii ca nivel de risc pentru bolilor cardiovasculare.

Pentru ca ingrijirea dentara sa fie foarte eficienta (pentru inima) ar trebui sa fie, deja, o practica meticuloasa la debutul primelor simptome de boala.

In lipsa unor afectiuni dentare vizibile, expertii recomanda vizite bianuale la stomatolog, profilactic. Este obligatoriu periajul dintilor de cel putin doua ori pe zi si o ingrijire minutioasa a protezei dentare, in cazul existentei acesteia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cristian Popescu - Piedone, avans considerabil față de ceilalți candidați la Primăria Capitalei, conform ultimului sondaj de opinie
Cristian Popescu - Piedone, avans considerabil față de ceilalți candidați la Primăria Capitalei, conform ultimului sondaj de opinie
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#stomatolog boli inima, #probleme cardiace, #dantura boli inima , #inima