Te poate ucide cafeina?

Marti, 26 Octombrie 2010, ora 12:19
6611 citiri
Te poate ucide cafeina?

Iar raspunsul este prompt: absolut, desi ar fi nevoie de 80 pana la 100 de cesti de cafea baute succesiv, respectiv de 23 de litri de cafea sau de 10 pana la 13 grame de cafeina pura.

Si chiar daca ai putea consuma atata amar de cafea, probabil vei sfarsi de pe urma cantitatii excesive de lichid, care dizolva nutrientii esentiali din sange, conform Life's Little Mysteries.

Cazuri de intoxicatie din cauza cafelei exista si vor exista. De curand, o femeie din Marea Britanie a consumat 7 expresso duble in decurs de 4 ore, ajungand la Urgenta cu insuficienta respiratorie si un ritm mult accelerat al inimii. Si-a revenit complet dupa o zi, medicii spunand ca a ingerat de trei ori cantitatea zilnica de cafeina considerata sigura (aproximativ 300 de miligrame ori doau sau trei cesti de cafea).

Insa daca pacienta ar fi fost barbat, lucrurile ar fi stat cu totul altfel, pentru ca femeile sunt mai putin sensibile la cafeina si efectele sale secundare.

Si, totusi, in ce fel poate ucide cafeina? Ca si alti stimulanti, cafeina ridica tensiunea, accelereaza ritmul cardiac si temporar ingusteaza vasele de sange. In exces, efectele sale pot fi letale, pentru ca poate cauza atacul cardiac, accidentul cerebral sau alte probleme cardiovasculare.

Oamenii de stiinta spun ca substanta activa din cafea, cafeina, administrata zilnic, poate mari riscul de boli coronariene, insa rezultatele studiilor in acest sens sunt neconcludente.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#cafeina efecte, #cafea inima, #cafea deces, #cafea efecte secundare, #cafea letala , #inima