Un usturoi pe inima ta

Joi, 19 Noiembrie 2009, ora 19:54
6451 citiri
Un usturoi pe inima ta

E secolul in care nu mai pacalesti niciun vampir cu un catel de usturoi (probabil nici n-ai vrea, daca e vorba despre Bill, din True Blood).

Ca usturoiul e bun pentru sanatate, nu e o noutate, Din 1500, i.Hr., vracii din China si India il foloseau ca si anticoagulant al sangelui. Hippocrate, parintele medicinei moderne, il folosea pentru tratarea cancerului cervical.

Louis Pasteur a fost cel care a evocat proprietatile antibacteriene si antifungice ale usturoiului, care l-au inspirat pe Albert Schweitzer sa il foloseasca pentru tratarea dizinteriei in Africa.

Un studiu recent a aratat ca usturoiul proaspat strivit, nu uscat sau gatit, iti protejeaza inima, conform Health.com. Odata consumat, usturoiul elibereaza un gaz care se mai gaseste si in ouale stricate, explica unul dintre autorii studiului, Dipak K. Das.

Chiar daca acest gaz in exces poate fi otravitor, in cantitati mici este benefic, el protejand inima. Acest gaz dispare in cazul in care usturoiul este uscat, procesat sau gatit.

Usturoiul uscat sau procesat retine insa antioxidantii, care ajuta la protejarea de radicali liberi, e drept, nu in aceeasi masura ca si cel proaspat.

Usturoiul este eficient atat in prevenirea infarctului, dar si in perioada imediat urmatoare, restabilind circulatia optima a sangelui in aorta, dupa cum au aratat testele pe cobai.

Studiul a intarit ideea ca un usturoi pe zi este cantitatea ideala ce trebuie consumata.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#usturoi inima, #usturoi infarct, #usturoi beneficii , #inima