Ungurasul intareste inima si calmeaza bolile respiratorii

Sambata, 11 August 2012, ora 11:03
18826 citiri
Ungurasul intareste inima si calmeaza bolile respiratorii

Ungurasul, denumit, dupa zona in care creste, si gutuita, iarba unsuroasa, voronic sau voronica, catusnica salbatica ori baltatura, creste din belsug, in poieni, cranguri de la ses, la marginea lanurilor de grau si pe liziera padurilor de langa asezarile satesti.

E bine sa ai in casa aceasta planta cu proprietati terapeutice diverse si acum, in august, este timpul s-o culegi, daca te afli cumva in concediu intr-o zona in care se dezvolta. Studiile stiintifice au concluzionat ca planta combate starile nervoase, durerile de cap si ametelile, alina guta si durerile reumatismale, calmeaza bolile cailor respiratorii, curata splina, scade obezitatea si reduce celulita.

Infuzia de unguras, o lingurita de planta uscata si maruntita la o cana de apa clocotita, reda pofta de mancare si alina bolile ficatului. In caz de bronsita, se recomanda ca infuzia sa se bea cu miere de albine si suc de lamaie.

Impotriva durerilor de cap se recomanda cate doua cani de ceai de unguras pe zi dar si o infuzie mai concentrata din doua linguri de planta la o cana de apa, care se aplica pe frunte sub forma de comprese.

Ungurasul poate fi administrat si sub forma de vin, mai ales in caz de boli ale aparatului respirator, din care se bea zilnic, cate un paharut inainte de mesele principale. Pune tulpini proaspete de unguras intr-o sticla de vin, indiferent de culoare, dar sa fie vin natural, luat eventual direct de la producator, si lasa la macerat trei zile si trei nopti.

Ungurasul se foloseste sub forma de cataplasme sau comprese in diverse afectiuni ale pielii, cum ar fi plagi ulceroase, edeme, planta avand un puternic rol antiseptic. Se face o infuzie mai concentrata, se strecoara, se pune leacul pe o compresa sterile si se aplica pe zona bolnava. Fiertura nestrecurata se foloseste sub forma de cataplasme contra durerilor de rinichi.

Ungurasul regleaza bataile inimii. In plus, sustin specialistii, daca bei timp indelungat cate trei cesti de ceai pe zi, ajuta la regenerarea muschiului inimii. Pentru intarirea inimii, cel mai indicat e sa folosesti tinctura de unguras pe care ti-o poti prepara acasa.

Se pun 50 de grame de planta bine uscata si maruntita intr-un sfert de litru de alcool de 70 de grade si se lasa la macerat timp de doua saptamani. Apoi, se filtreaza si se pastreaza la rece, in sticle de culoare inchisa.

La nevoie se iau cate 30 de picaturi de trei ori pe zi. Tinctura se poate folosi timp de doi ani de la data la care a fost culeasa planta.

Sa avem sanatate!

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#unguras sanatate, #unguras infuzie, #unguras decoct, #unguras boli ale inimii , #inima