Vanata, antioxidantul natural

Joi, 13 Mai 2010, ora 07:33
12006 citiri
Vanata, antioxidantul natural
Foto: bigsiteofamazingfacts.com

Din clasa cartofului si rosiei, vanata poate fi cultivata intre august si octombrie. Gustul sau delicios, usor amarui, dar si numeroasele beneficii asupra sanatatii o recomanda pentru a fi introdusa in alimentatia curenta a verii si toamnei.

Este bogata in fibre si tocmai de aceea protejeaza digestia, in minerale, vitamine, proteine, dar si fitonutrienti cu rol antioxidant, informeaza associatedcontent.com.

Vanata contine potasiu, care ajuta la echilibrarea continutului de sare din alimentatie si a hidratarii, dar are si rolul de a mentine un nivel sigur al tensiunii arteriale. Este si o sursa sigura de magneziu, cupru si vitamina B1.

Vanata este antioxidantul natural si pentru ca el contine nasunina, un fitonutrient capabil sa blocheze actiunea radicalilor liberi si sa protejeze membrana celulara.

Mai mult, nasunina continuta de vanata are si proprietatea de a normaliza cantitatea de fier din organism. Carentele in acest caz pot provoca anemii, dar excesul de fier creaza si radicali liberi in exces, tocmai de aceeavanata normalizeaza aceasta cantitatea pe care o preia organismul.

Sucul vinetei are proprietati de reducere a colesterolului si de relaxare a vaselor de sange. Astfel, circulatia sangelui se imbunatateste, iar vanata poate fi considerata un scut natural impotriva bolilor cardiovasculare, daca se consuma cu regularitate.

Daca nu stiai, si tabacul face parte din clasa de legume a vinetei, iar studiile cercetatorilor americani au aratat ca inclusiv ea contine o cantitate mica de tabac. Mai mult, exista persoane care nu tolereaza vanata si au reactii alergice de la ea.

In proportie de 95% vanata contine apa, iar daca o folosesti ca mancare, trebuie sa stii ca odata sarata, vanatat nu va mai absorbi ulei. Astfel, mancarea de vinete nu numai ca este sanatoasa ci si saraca in grasimi.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#vanata alimentatie, #vanata beneficii naturale, #vanata antioxidant, #vanata boala inima , #inima