10 sfaturi ca sa fii o gravida frumoasa

Miercuri, 24 Octombrie 2012, ora 07:55
38388 citiri
10 sfaturi ca sa fii o gravida frumoasa
Foto: aufeminin.com

Sarcina este o aventura minunata, care insa solicita la maximum trupul. Sarcina inseamna kilograme in plus, vergeturi, pete pe fata, varice, la care se adauga si un anume diconfort pe care il aduc durerile de spate si de picioare.

Solutia sta in cele 10 sfaturi ca sa fii o gravida frumoasa, care te vor ajuta nu doar sa ramai atragatoare, ci si sa te recuperezi usor si repede dupa nastere, scrie aufeminin.com.

1. Controleaza-ti greutatea. Acumularea de kilograme peste valorile normale este daunatoare si pentru tine si pentru copilul tau, pentru ca inseamna tulburari de tensiune si cardiace, dureri de spate, vergeturi. Normal este ca intre luna a 4-a si a 5-a sa te ingrasi cu 250 - 300 grame pe saptamana; intre luna a 6 a si a 7 a cu 350 - 400 grame pe saptamana; intre luna a 8 a si a 9 cu 450 - 500 grame pe saptamana.

In primul trimestru acumularea de kilograme variaza de la caz la caz. In total, in timpul sarcinii, ideal este sa acumulezi intre 10 si 12 kilograme.

2. Mananca bine si sanatos. Pentru a nu acumula kilograme inutile este necesar sa mananci sanatos si sa-ti schimbi stilul alimentar. Limiteaza-te la 1800-2000 de calorii zilnice. Alege alimente curate si sanatoase. Este esential sa acumulezi dozele zilnice necesare de vitamina C, A, si vitaminele din grupul B.

Trebuie sa ai un aport sanatos de fier, din surse sanatoase si folati. Nu uita de apa si necesarul de proteine si grasimi, toate foarte importante pentru tine si viitorul tau copil.

3. Dormi. Somnul este esential pentru buna evolutie a sarcinii. Regula este: menajeaza-te!

4. Miscare. Asta inseamna mers pe jos, gimnastica usoara, inot. Miscarea activeaza circulatia, combate greturile si somnolenta, stimuleaza vascularizarea la nivelul articulatiilor foarte solicitate in aceasta perioada, combate constipatia si insomniile. Nu in ultimul rand te mentine in forma.

5. Una dintre marile probleme ale sarcinii este umflarea picioarelor. Nu spera in picioare de gazela, dar poti evita senzatia ca iti plesneste pielea. Solutia este sa stai cu picioarele in sus, la propriu. Sprijina-ti picioarele de pereti, dormi cu ele puse pe o perna inalta si nu purta tocuri.

Al doilea sfat este sa bei multa, foarte multa apa. Minim doi litri pe zi, ca solutie perfecta pentru prevenirea retentiei de apa. Daca bei apa suficienta previi si aparitia vergeturilor.

6. Ramai zen. Relaxarea trebuie sa fie una dintre prioritatile tale. Fa yoga sau gaseste mereu timp pentru activitati care iti fac placere si te mobilizeaza. Un curs pentru viitoare mame este util, binevenit si tonic.

7. Gaseste-ti mereu o pozitie buna. Foloseste perne, haine comode si pozitiile care iti convin. Ai nevoie de asta pentru confortul fizic, cu atat mai mult cu cat centrul de greutate se modifica si ca urmare a cresterii in volum a abdomenului.

8. Foloseste creme si lotiuni de foarte buna calitate pentru a-ti ingriji pielea. Hormonii de sarcina nu sunt favorabili pielii, dar ceea ce strica ei poti repara tu prin ingrijirea pielii. Hidratarea pielii, in fiecare zi, este obligatorie, pentru ca aceasta este cea mai buna cale care previne aparitia vergeturilor.

9. Profita de plenitudinea sanilor tai, pe care sarcina ii face sa fie irezistibil de frumosi. Respecta doua reguli: sustine bine sanii in timpul sarcinii, folosind sutiene de buna calitate si perfect adaptate masurii tale si hidrateaza-te bine pentru ca pielea si musculatura sa nu-si piarda eleasticitatea naturala.

10. Ingrijirea tenului este fundamentala. Foloseste mereu produse cu factor mare de protectie solara si evita sa stai la soare, pentru a preveni aparitia petelor si a mastii de sarcina. Si din nou: hidrateaza-te!

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#sfaturi frumusete femei insarcinate, #sfaturi sarcina kilograme, #sarcina piele, #sarcina sani, #sarcina picioare , #insarcinata