Femeile obeze, predispuse la nasterea prin cezariana

Marti, 07 Decembrie 2010, ora 19:34
3702 citiri
Femeile obeze, predispuse la nasterea prin cezariana

In cazul obezitatii materne sansele sunt cu 1,5 ori mai mari ca viitoarele mame sa nasca prin cezariana, iar dupa nastere, nou-nascutul are nevoie, de obicei, de supraveghere si tratament la sectia de terapie intensiva.

Specialistii din Marea Britanie au realizat un studiu pe un lot de femei care aveau un indice de masa corporala de 35 sau chiar mai mare. In cazul in care o persoana depaseste valoarea de 30 a acestui indice se considera ca sufera de obezitate.

Studiile au concluzionat ca, in cazul a mai mult de jumatate dintre mamele obeze, s-a impus nasterea prin cezariana. De asemenea, sansele de a naste un copil mort au fost de doua ori mai mari, iar riscul dezvoltarii unor complicatii de tipul hemoragiei in timpul sarcinii a fost mai ridicat de patru ori fata de femeile cu o greutate normala.

Indiferent de greutate, majoritatea viitoarelor mame mancanca pentru doi in timpul sarcinii, conform mitului transmis de generatiile anterioare.

Medicii recomanda pierderea in greutate si adoptarea unui stil de viata sanatos inainte de conceptie, informeaza Daily Telegraph. In timpul sarcinii nu este indicata urmarea vreunei diete, in primul rand pentru ca riscurile nu au fost inca suficient studiate.

Mai mult de jumatate dintre femeile supraponderale au manifestat cel putin o tulburare de sanatate de genul diabetului sau hipertensiunii arteriale, inainte sau in timpul sarcinii. Cercetatorii au observat ca majoritatea maternitatilor nu sunt dotate cu mobilier, aparatura si instrumentar capabile sa suporte surplusul de greutate. Ca atare, riscurile interventiilor clinice sunt ridicate atat pentru mama care sufera de obezitate, cat si pentru copil.

Adina Ciotinga

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
O campanie de susținere pentru candidatura lui Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, a fost demarată în online. Inițiativa, care se recomandă drept o „platformă...
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
#insarcinata supraponderala, #insarcinata obeza, #obezitate sarcina, #risc cezariana , #insarcinata