Femeile cu grupa de sange 0 - risc dublu de infertilitate

Luni, 25 Octombrie 2010, ora 10:46
3638 citiri
Femeile cu grupa de sange 0 - risc dublu de infertilitate

Pe masura ce trec anii, femeile care au grupa de sange 0 risca cel mai mult sa aiba probleme cu fertilitatea, arata un studiu recent, realizat in SUA.

Riscul acestora de a nu putea avea un copil este dublu, comparativ cu femeile care au o alta grupa de sange, relateaza Daily Mail. Prin urmare, acestea ar trebui sa-si cantareasca de doua ori prioritatile, pana nu e prea tarziu, spun cercetatorii de la Yale si Colegiul de Medicina Albert Einstein din New York.

Daca la nastere, un nou-nascut de sex feminin are o "rezerva" de mai bine de 2 milioane de ovule, cand ajunge la pubertate mai sunt numai 400.000. Cand depaseste 40 de ani, mai are numai cateva sute.

Oamenii de stiinta au analizat rezervele de ovule in cazul a 563 de femei cu grupe de sange diferite, femei de peste 45 de ani, care faceau tratament pentru fertilitate. Numarul ovulelor ramase este sugerat de o subtanta din sange. Cand concentratia acesteia este mare e semn ca nici ovulele ramase nu sunt prea multe. Mai precis, cand valoarea depaseste numarul 10, atunci mai mult ca sigur vor fi probleme in conceperea unui copil.

Iar cele mai frecvente cazuri in care valoarea acestei substante - FSH (Folllicle Stimulating Hormone) - ajunge la 10 se inregistreaza in randul femeilor cu grupa de sange 0. In cazul in care aceasta valoare ajunge chiar la 20, e certa infertilitatea. Totusi, natura poate fi imblanzita, depinzand si de varsta, greutate si consumul de alcool.

Cele mai fericite, din punct de vedere al fertilitatii, sunt femeile cu grupe de sange A si AB. Totusi, acestea sunt femeile cu o mai mare predispozitie catre boli de inima si atacuri cerebrale, in timp ce cele cu grupa de sange 0 risca mai degraba sa se imbolnaveasca de artrita sau de infectii ale stomacului, cum ar fi cea cu E.coli.

Este prima oara cand oamenii de stiinta fac o legatura intre grupa de sange si potentialul in ceea ce priveste fertilitatea.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#grupa sange fertilitate, #femei fertilitate, #grupa de sange 0, #grupa sange A, #grupa sange AB , #insarcinata