Liber la lactate, in Saptamana Alba - ce poti sa mananci si cu ce te ajuta

Luni, 11 Martie 2013, ora 15:16
4866 citiri
Liber la lactate, in Saptamana Alba - ce poti sa mananci si cu ce te ajuta

Am intrat in Saptamana alba sau a branzei, perioada premergatoare Postului Pastelui, in care crestinii renunta la consumul de carne, dar pot manca, fara restrictii, pe langa fructe si legume, lapte si lactate.

In primele luni de viata, laptele este un aliment indispensabil deoarece contine toate elementele de care are nevoie organismul. Apoi, consumul de lapte este recomandat pentru continutul bogat de calciu.

Desi laptele se recomada, ba cu grasimi, ba fara, cel mai bun si hranitor este tot laptele luat de la sursa, neprelucrat, netratat cu chimicale ca sa reziste.

Nu toti avem posibilitatea unei asemenea aprovizionari, multumindu-ne cu ceea ce ne ofera magazinele, de ajungem uneori sa ne intrebam daca ceea ce consumam e lapte, iaurt sau smantana.

Laptele contine toate mineralele de care are nevoie organismul ca sa functioneze normal, dar si vitaminele A, B si D, proteine, glucide si lipide. Poti bea lapte dimineata, la micul dejun, dar si seara, inainte de culcare.

Datorita calciului din compozitia sa, vitaminelor din grupul B si triptofanului, un pahar de lapte cald, baut inainte de culcare, te ajuta sa ai un somn bun, linistit si sanatos.

Despre iaurt, toata lumea stie ca este un produs lactat obtinut din fermentarea laptelui. Este sanatos, gustos, racoritor, mai ales in zilele caniculare, hranitor si asta pentru ca e plin de vitamine si minerale.

Cel mai sanatos si garantat natural este iaurtul simplu, preparat acasa, fara niciun fel de adaosuri, cum ar fi fructele, ciocolata, cerealele ori conservanti, care, peste zi, poate constintui o gustare perfecta, dar fi si de mare folos tranzitului intestinal.

In ceea ce priveste branza, exista foarte multe sortimente si poate de aceea si parerile specialistilor sunt impartite. Urda si casul proaspat se recomanda in curele de slabire. Telemeaua este daunatoare nu numai siluetei, ci si sanatatii, din cauza sari. Branza topita e facuta din diferite resturi de branzeturi si margarina si contine foarte multe grasimi.

Cascavalul, o branza de calitate superioara, ingrasa, de aceea se recomanda sa fie consumat cu foarte mare prudenta de persoanele care tin cura de slabire ori vor sa-si pastreze silueta.

Cand un produs alimentar este consumat cu discernamant, in limitele firescului, nu ingrasa si nu face rau. Excesele alimentare, insa, mai pe inteles, lacomia, lipsa masurii, fac rau sanatatii, dauneaza, ingrasa.

Sa avem sanatate!

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#lapte beneficii, #iaurt sanatate, #tipuri branza ingrasare, #branza ingrasa , #lactate