Castravetele, aliment-medicament si produs cosmetic natural

Sambata, 19 Mai 2012, ora 19:53
8607 citiri
Castravetele, aliment-medicament si produs cosmetic natural

Daca treci cumva prin piata, ai sa vezi ca a aparut castravetele, cel cu coaja aspra, buburoasa, de un verde inchis. Datorita calitatilor sale terapeutice, castravetele poate fi folosit ca remediu natural in tratarea intestinelor iritate, reumatismului, gutei, constipatiei, arsurilor solare.

Fiind un bun laxativ, castravetele contribuie la eliminarea toxinelor din organism. Semintele de castravete trateaza afectiuni variate precum tusea, probleme cu expectoratia, probleme ale tenului. Ridurile pot fi combatute prin aplicarea unor creme ori masti pe baza de castravete.

Castravetii se consuma cruzi, in salate sau murati. Procedeul de murare, cu saramura ori otet, reduce continutul de vitamine din compozitia castravetelui, dar pastreaza intact continutul de minerale. In plus, sub aceasta forma castravetii contin substante care ajuta la imbunatatirea digestiei. De aceea, iarna, castravetii murati sunt nelipsiti de la mesele cu mancaruri grele, multa carne, cel mai adesea grasa.

Castravetele de muraturi este mic, are coaja aspra, buburoasa, de un verde inchis. Castravetele de salata, numit si bulgaresc, este lung, pana in 40 de cm, are coaja neteda, lucioasa si creste, de obicei, in sera. Soiul acesta se gaseste in magazine pe tot parcursul anului.

Se recomanda ca in salata castravetele sa fie folosit cu tot cu coaja, aceasta, in stare cruda, fiind un adevarat depozit de vitamine din grupul B, vitamina A si C, fier, magneziu, fosfor, potasiu, zinc.

Sucul de castraveti, macar 200 de ml pe zi, regleaza tranzitul intestinal si ajuta la eliminarea apei din tesuturi. Se obtine din castraveti bine spalati si cu tot cu coaja, folosind storcatorul de fructe electric. Sucul de castraveti se bea imediat dupa preparare.

Cataplasmele cu castraveti proaspeti se recomanda persoanelor care sufera de guta si dureri reumatismale. Leguma se taie in felii subtiri si se aplica direct pe locul dureros, timp de 15-20 de minute.

In industria cosmeticelor, castravetele este folosit in diverse creme si lotiuni pentru ten, datorita efectelor sale calmante, astringente si de restabilire a pH-ului pielii. Despre aroma de castravete proaspat se spune ca ar fi afrodiziaca.

Castravetele proaspat sau sucul sau calmeaza pielea, indeparteaza impuritatile depuse peste zi, combate ridurile, vindeca iritatiile. Cine are ochii umflati poate pune cate o felie de castravete pe fiecare ochi si scapa indata de acest inconvenient.

Sa avem sanatate!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#beneficii sanatate castravete, #castravetele calmeaza durerile reumatice, #castravete bun digestiv , #legume