Ce legume trebuie sa consumi vara asta?

Joi, 01 Iulie 2010, ora 18:12
6035 citiri
Ce legume trebuie sa consumi vara asta?
Foto: Buzzle

Nu este un lucru nou ca legumele si fructele sunt cele mai bune alimente pentru sanatatea unei persoane si ca medicii ne sfatuiesc sa ne orientam catre un stil de viata sanatos. Legumele contin aproape toate elementele nutritive de care are nevoie organismul in fiecare zi.

Prin urmare, renunta la mancarea nesanatoasa si orienteaza-te catre legume ce iti ofera vitaminele si mineralele esentiale.

Legumele nu contin grasimi si colesterol, prin urmare, sunt sigure chiar si pentru persoanele care tin cura de slabire. Suntem siguri ca esti la zi cu aceste lucruri, insa stii si care dintre aceste legume sunt cele mai bune? Afla in continuare ce trebuie sa consumi in aceasta vara pentru a avea un organism sanatos.

Top 10 legume sanatoase

Broccoli este o leguma foarte importanta deoarece protejeaza organismul de cancer, aminteste Buzzle. Aceasta leguma contine, de asemenea, elemente nutritive esentiale, precum vitamina C, vitamic K, acid folic, potasiu, calciu si fier.

Broccoli este esential si pentru stimularea imunitatii.

Cartoful dulce este una dintre cele mai benefice legume, deoarece are proprietati antioxidante si anti-inflamatorii. Cartofii dulci contin fibre, carotenoizi, vitamina A, vitamina B6, vitamina C, potasiu si fier. Persoanele care sufera de diabet ar trebui sa consume cartofi dulci.

Morcovii sunt o sursa bogata de vitamina A si toata lumea stie cat de importanti sunt acestia pentru vedere. Aceasta leguma este foarte sanatoasa si pentru ca printre elementele nutritive esentiale pe care le contine se numara vitamina B, vitamina C, vitamina K, potasiu, magneziu si acid folic.

Sucul de morcovi este foarte gustos si reprezinta un inceput de zi ideal.

Cele mai simple reguli pentru o alimentatie sanatoasa

Va mai amintiti cand va spuneau parintii sa mancati spanac ca sa fiti mai puternici? Nu stim daca ajungi Popey Marinarul daca vei consuma spanac, dar cu siguranta aceasta este una dintre cele mai bune legume cu frunze verzi, datorita elementelor nutritive esentiale continute, printre care fierul, calciul, magneziul, potasiul, carotenoizii si vitaminele B, C, E si K. Spanacul este bun si in cazul constipatiei.

O alta leguma importanta si care contine vitaminele A, B, C si K si potasiu este sparanghelul. Acesta contine si antioxidanti si fibre care ajuta la mentinerea unui intestin sanatos. Este un aliment potrivit si pentru persoanele care tin cura de slabire.

Rosiile sunt alimentul de baza pentru o salata buna de vara. In plus, sunt si foarte sanatoase. Rosiile contin vitamina C, vitamina K si protejeaza organismul de cancer.

Una dintre cele mai bune legume crucifere este varza de Bruxelles si contine fier, potasiu, omega 3, vitamina C, vitamina K, acid folic si calciu.

Ardeiul gras este recomandat pentru mentinerea unei inima sanatoase. Indiferent de soi, ardeiul gras contine fibre, potasiu, mangan si vitaminele A, B, C si K.

Vrei sa slabesti? Atunci consuma mai multe vinete. Acest aliment contine enzime care protejeaza celulele creierului de deteriorare, datorita fibrelor pe care le contine. Vinetele mai contin cupru si potasiu.

Ceapa ajuta la pastrarea sanatatii inimii, reduce riscul aparitiei cancerului si osteoporozei. Se spune ca ceapa scade nivelul zaharului din organism.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#legume sanatoase, #legume vara, #dieta sanatoasa legume , #legume