Cele mai hranitoare legume din lume

Joi, 31 Decembrie 2009, ora 09:42
11102 citiri
Cele mai hranitoare legume din lume
Foto: didyouknow.oozman.com

Potrivit medicului american Everett Koop, cele mai sanatoase legume din lume sunt broccoli, spanacul, varza de Bruxelles, mazarea si pastaile.

Koop nu a spus care au fost criteriile de clasificare pentru cele mai sanatoase legume din lume, dar in fruntea clasamentului a asezat leguma care contine multa vitamina C, fibre solubile si are chiar proprietati anticancer, informeaza didyouknow.oozman.com.

100 de grame de broccoli contin 30 kcalorii, 0,34 grame grasimi si 2,82 g proteine. Este o leguma foarte bogata in potasiu, magneziu, fosfor, zinc si fier. Specialistii sunt de parere ca 100 de grame de broccoli echivaleaza cu doua portocale, pentru continutul de vitamina C.

Spanacul ocupa locul secund in clasamentul medicului american, fiind cea mai importanta sursa de fier dintre toate legumele (100 de grame contin 22% din necesarul zilnic de fier pentru un organism sanatos).

Pe langa fierul continut, spanacul este si o sursa de calciu, vitamina A, C, E si acid folic. Nutrientii spanacului accelereaza formarea globulelor rosii si redau echilibrul metabolismului.

Varza de Bruxelles este o sursa importanta de fibre si vitamina C si joaca un rol important in prevenirea si tratarea cancerului. Este bogata in proteine si saraca in grasimi si calorii, tocmai de aceea se recomanda in orice dieta.

Mazarea se recomanda in special pentru reglarea valorii colesterolului. Este leguma perfecta pentru diabetici, pentru ca previne cresterea glicemiei dupa orice masa bogata in grasimi. Consumata cu orez, este pranzul perfect pentru persoanele aflate la dieta, fiind o mancare bogata in proteine.

La fel si pastaile, legumele situate pe locul cinci in topul celor mai sanatoase legume din lume. Ajuta digestia lenesa si normalizeaza nivelul colesterolului, sunt bogate in fier si vitamina C si imbunatatesc sistemul imunitar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#legume sanatoase, #legume bogate fier, #legume sistem imunitar , #legume