Conopida, leguma femeilor

Luni, 24 Octombrie 2011, ora 16:38
10426 citiri
Conopida, leguma femeilor

Conopida este una dintre legumele care ar trebui sa se regaseasca frecvent in farfuriile femeilor, deoarece are capacitatea de a preveni mai multe tipuri de cancer des intalnite in randul reprezentantelor acestui sex.

Studiile au aratat ca acesta leguma previne cancerul la san, ovarian si alte tipuri de cancer des intalnire in randul femeilor, gratie unei substante active, Indole-3-carbinol, conform Suite101.com.

Deoarece antioxidantii continuti anuleaza efectul nociv al radicalilor liberi, are efect preventiv si in cazul bolilor degenerative. Continutul mare de fibre protejeaza colonul, micsorand riscul instalarii cancerului de colon. In plus, sulforafanul continut impiedica multiplicarea celulelor canceroase. In cazul barbatilor, aceeasi leguma previne cancerul de prostata.

Tot conopida, consumata frecvent, reduce riscul de infarct si imbunatateste sanatatea inimii. Seleniul si Vitamina C muncesc impreuna pentru a intari sistemul imunitar, iar folatii sunt necesari cresterii celulelor si sunt benefici mai ales in timpul sarcinii.

Prezenta Vitaminei K face ca leguma sa aiba proprietati antiinflamatoare, de aceea conopida are beneficii si in ceea ce priveste sanatatea cardiaca, mentinand totodata un nivel coborat al colesterolului.

Ajuta ficatul

Conopida nu ar trebui sa lipseasca din dieta celor care sufera de sindromul intestinului iritabil, artrita reumatoida, colite si boala Crohn. Anumite substante active continute de conopida imbunatatesc activitatea ficatului, ducand la eliminarea toxinelor si purificand sangele.

Nu in ultimul rand, conopida, bogata in antioxidanti, contine Vitamina C si o sumedenie de fitonutrienti. Contine si fosfor si mangan si vitamine, printre care si B6.

Leguma este o sursa buna de carbohidrati, proteine si fibre. In plus, are si acizi grasi omega 3, benefici creierului, toate acestea venind la pachet cu un continut relativ mic de calorii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#conopida cancer, #conopida sanatate, #conopida beneficii, #legume cancer femei, #alimentatie prevenire cancer , #legume