Dieta cu legume, cea mai buna dieta de vara

Marti, 17 Mai 2011, ora 22:54
5382 citiri
Dieta cu legume, cea mai buna dieta de vara
Foto: Arhiva

Perioada de vara este ideala pentru a scapa, fara efort, si cu multiple beneficii pentru sanatate, de cateva kilograme. Dieta cu legume este cea mai buna solutie si, totodata, o cale prin care iti imbunatatesti starea de sanatate.

Dieta cu legume are cateva principii de baza. In primul rand, legumele trebuie sa devina alimentele de baza, iar acestea nu trebuie sa lipseasca de la nicio masa. O alta regula te indeamna sa consumi cat mai multe tipuri de legume, in fiecare zi, iar, in masura in care se poate, legumele mancate azi sa fie diferite de cele pe care le vei manca maine, scrie Weight-center.

Cantitatile de legume sunt foarte importante. Daca ai mancat o felie de rosie si o frunza de salata, nu inseamna ca ai mancat legume. Legumele reprezinta o portie doar daca ocupa cel putin doua treimi din farfurie si daca au o greutate dubla fata de greutatea bucatii de carne.

Dieta cu legume trebuie sa includa in primul rand legumele de sezon care sunt cea mai buna cale de a imbina utilul cu placutul. In plus a consuma legume de sezon este unul din principiile unei diete care respecta mediul. Bazeaza-te pe salate din mai multe legume. Alege in principal legumele care se pot manca crude, alaturi de sosuri simple facute din iaurt cu adaus de condimente. Daca legumele nu pot fi mancate decat fierte, alege sa le fierbi in aburi sau sa le pregatesti la cuptor.

Include in dieta cu legume inclusiv legumele exotice - andive, asparagus, cartofi dulci, toate pline de vitamine si minerale. Profita de rosii, ceapa si usturoi, care sunt stimulente ale imunitatii. In plus bazeaza-te mai ales pe legumele care au putine calorii: telina, morcovii, ridichi, castravetii si salata. Adauga la aceasta lista dovleceii, conopida, vinetele si nu uita de fasolea verde. Toate au putine calorii si sunt o adevarata binefacere pentru organism. In plus sunt satioase, sunt bogate in fibre, motiv pentru care dieta este foarte usor de respectat, iar avanatajele usor de obtinut.

Dieta cu legume, dat fiind faptul ca este in primul rand un stil de viata sanatos trebuie asociata cu fructe (de preferat cele de sezon, din productiile locale), dar si cu seminte - alune, nuci, migdale, pentru gasimile sanatoase pe care acestea le contin.

Beneficiile extraordinare ale uleiului de cocos. Tu îl consumi?
Beneficiile extraordinare ale uleiului de cocos. Tu îl consumi?
Extractul de nucă de cocos se utilizează sub formă de ulei ca un substitut al grăsimii animale în bucătăria vegetariană, în tratamentele de înfrumusețare, în cremele hidratante sau în...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#legume fructe, #antioxidanti, #viata sanatoasa, #alimentatie , #legume