Patrunjelul fortifica sistemul imunitar, dar e bun si pentru potenta si fertilitate

Miercuri, 21 Septembrie 2011, ora 10:20
34825 citiri
Patrunjelul fortifica sistemul imunitar, dar e bun si pentru potenta si fertilitate

Patrunjelul, despre care se credea ca uneste lumea celor vii cu lumea celor morti, este utilizat, in prezent, in tratarea diverselor boli sau afectiuni, precum cancerul pulmonar, hipoglicemia, calculii biliari si renali, depresia, indigestia, constipatia, alergiile, menstrele neregulate, amenoreea, lactatia, osteoporoza, cistita, litiaza renala, obezitatea, artrita reumatoida, eczemele alergice, durerile de sani, sistem imunitar slabit, lipsa poftei de mancare.

De asemenea, consumul regulat de patrunjel incetineste procesul de imbatranire a pielii, stimuleaza digestia si tranzitul intestinal, stimuleaza activitatea glandelor endocrine.

Planta mistica

Stramosii nostri, dacii, utilizau patrunjelul ca elixir al frumusetii, grecii il foloseau pentru inlesnirea comunicarii cu persoanele decedate, dar si pentru a scapa de teama de moarte, iar romanii ingerau o cantitate semnificativa de patrunjel inainte de a intra in arena, considerand ca aceasta vor tine la distanta teama de moarte si vor avea curajul necesar in luptele de gladiatori.

Patrunjelul are in compozitia sa vitamine, provitamine, magneziu, calciu, fosfor, potasiu, sulf, cupru, aminoacizi, iod, clorofila. Cantitatea de Vitamina C din patrunjel este foarte mare, cam de patru ori mai mare decat cea din portocale. Contine fier, mai mult decat se gaseste in spanac, recunoscut si utilizat tocmai pentru cantitatea mare de fier, precum si dublul cantitatii de proteine intalnite intr-un ou.

Bun pentru fertilitate si potenta

Vitamina B12, care se gaseste intr-o cantitate foarte mare in patrunjel, ajuta la combaterea bolilor precum cancerul, bolile digestive si cerebrale, dar ajuta si pentru fertilitate si potenta. Patrunjelul ajuta la fixarea calciului in organism si la dezvoltarea normala a celulelor.

Consumat zilnic, patrunjelul verde prelungeste tineretea pielii, stimuleaza fertilitatea, este antireumatic si anticancerigen, fiind recomandat si in tratarea multor boli de nervi.

Cura cu patrunjel

Cura cu salata de patrunjel verde fortifica sistemul imunitar si de acest lucru este neaparata nevoie acum, la schimbarea de anotimp. Se taie marunt o legatura de patrunjel proaspat, se adauga putin ulei de masline si cateva picaturi de zeama de lamaie. Salata se consuma zilnic, timp de 10-14 zile. Cura este tonica si revigoranta, contribuind la fortificarea sistemului imunitar.

Radacina de patrunjel, la fel de bogata in nutrienti ca si frunzele, se consuma ca atare, sub forma de suc sau fiarta, in mancare. S-a constatat ca, prin fierbere, se pierd cam 70% din constituenti, dar se recomanda patrunjelul fiert deoarece se asimileaza mult mai usor.

Inlatura pistruii

Patrunjelul se foloseste si in cosmetica. Sucul de patrunjel curata tenul si inlatura pistruii. Tenul va capata stralucire si prospetime. Planta verde este mai activa decat cea uscata. De asemenea, este mai activ patrunjelul cu frunza neteda decat cel cu frunza incretita.

Sa avem sanatate!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#patrunjelul verde, #radacina de patrunjel, #sucul de patrunjel, #patrunjel proprietati, #patrunjel potenta, #cura patrunjel beneficii, #patrunjel fertilitate, #patrunjel piele , #legume