Sase alimente care combat cancerul

Miercuri, 29 Decembrie 2010, ora 08:14
33212 citiri
Sase alimente care combat cancerul
Foto: Arhiva

Medicatia "alimentara", nutritia, a devenit in ultimul timp cel mai fierbinte subiect si cel mai devorat de catre oameni, ca urmare a bolilor care isi fac de cap, a scumpirii medicamentleor, a crizei financiare si a contraindicatiilor pe care le au unele medicamente ce se iau impotriva anumitor boli.

Cancerul, afectiunile cardiace, diabetul, sunt boli care acopera aproape 90% din cazurile cronice. Si medicamentele care se recomanda pentru aceste boli, de cele mai multe ori, cauzeaza nu numai stagnari ale bolilor sau mentinerea acestora sub control, ci si neplaceri.

Un aspect cunoscut de medici si simtit de pacienti este faptul ca medicamentatia prelungita (necesara in cazul bolilor cornice) duce la imbolnavirea ficatului si a stomacului, lucru care poate duce la aparitia altor boli mai grave decat cele pentru care te tratezi.

Cum evitam aceste imbolnaviri suplimentare? Folosindu-ne de medicina naturista, ceaiurile, medicina traditionalista, intr-un cuvant, care uneori se confunda cu unele din leacurile asa-zis "babesti", dar si o alimentatie bazata pe legume si fructe, cu conditia insa sa fie produse natural, ecologic, nu cu substante "anabolizante", ca cele prescrise in "codex alimentarius."

Iata 6 alimente care lupta cu success impotriva cancerului:

Broccoli

Toate cele din familia sa, cum ar fi varza, conopida, sau salata, au proprietati anticancerigene, dar broccoli este singurul cu o cantitate apreciabila de sulforafan, un compus care stimuleaza enzimele protectoare ale organismului si elimina substantele cancerigene.

Este recomandat in cancerul de san, ficat, plamani, prostata, piele, stomac si vezica urinara.

Un experiment recent al Universitatii din Michigan, facut pe cobai a scos la iveala faptul ca sulforafanul ataca de asemenea celulele stem cancerigene. Cu cat mananci mai mult broccoli, cu atat mai bine, deci consumul zilnic, fie in salate, fie ca topping la pizza sau alte feluri de mancare va aduce sanatate.

Fructele de padure

Toate fructele de padure contin fitonutrienti anticancerigeni. Murele insa, contin o mare doza de fitochimicale, numite antocianine, care incetinesc cresterea celulelor premaligne si impiedica sangele sa formeze si hraneasca tumorile canceroase.

Au efecte in combaterea cancerului de colon, esofagian, bucal si de piele. Consumati zilnic o jumatate de cana de fructe de padure.

Rosiile

Contin cea mai buna sursa de lycopen, o carotenoida care da rosiei culoarea.

Lycopenul impiedica cresterea celulelor cancerigene endometriale. Cancerul endometrial face 800 de victime anual. Rosiile combat si cancerul plamanilor, si stomacului. Cel mai puternic efect il au rosiile gatite, pentru ca procesul de fierbere mareste capacitatea corpului de a absoarbe lycopenul.

Nucile

Fitosterolul pe care il contin nucile (niste molecule asemenatoare colesterolului, descoperite in plante) se pare ca blocheaza receptorii de estrogen in cancerul de san si incetineste cresterea celulelor.

Are efect impotriva cancerului de san si de prostata. Consumand zilnic 30 de grame de nuca preveniti aparitia cancerului.

Usturoiul

S-a demonstrat ca fitochimicalele din usturoi stopeaza formarea nitrozaminei, carcinogin care se formeaza in stomac atunci cand consumam nitrati.

Un studiu recent al Women's Health arata ca femeile care consuma frecvent usturoi au cu 50% mai putine sanse sa faca cancer. Este recomandat impotriva cancerului de san, colon, esofag si stomac. Se recomanda amestecul usturoi zdrobit, fiert in suc de rosii.

Fasolea

Un studiu facut pe soareci de catre Michigan State University arata ca fasolea neagra, in special, a avut efecte benefice in cancerul de colon.

Fasolea uscata a dat rezultate bune in cancerul mamar. Efectul se datoreaza faptului ca o dieta bogata in legume creste nivelul de acid butyric gras, care in concentratie mare impiedica cresterea celulelor cancerigene.

Este recomandat, de cateva ori pe saptamana, consumul a cel putin jumatate de cana de fasole.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#legume anti cancer, #legume dieta cancer, #beneficii legume cancer , #legume