Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cele mai frumoase feluri de mancare din lume

Vineri, 04 Iunie 2010, ora 13:22
7897 citiri
Cele mai frumoase feluri de mancare din lume

De ceva vreme incoace nu doar gustul este criteriul dupa care este evaluata calitatea mancarurilor. La fel de important, poate chiar mai important este si aspectul.

Dovada este faptul ca de la un capat la altul al planetei, critici in arta culinara au stabilit un top (mai mult sau mai putin subiectiv) al celor mai frumoase feluri de mancare. Au fost evaluate feluri de mancare sofisticate din restaurante din Asia, America si Europa, si nu numai. Iata cateva exemple, din cele prezentate de Delish.

Fructe rosii din gradina - este un fel de mancare pentru realizarea caruia Andoni Luis Aduriz's, maestrul bucatar de la restaurantul Mugaritz, din Spania a muncit un an de zile. O prezentare spectaculoasa pentru o spuma de fructe de padure.

O salata ca o pictura in acuarele - o conceptie "cerebrala", spun criticii despre aceasta salata, mereu alta. Michel Bras, maestrul restaurantului Laguiole, din Franta a compus o salata in care sunt peste 60 de ingrediente, fiecare prezent o singura data. Legume, flori, fructe, frunze, seminte, cateva sosuri, arome si foarte multa culoare. Fiecare salata este unica.

Gradina cu flori - de fapt o salata care insoteste cateva felii de foie gras, si care poate fi comandata la restaurantul Yountville in California. O combintie aleasa cu atentie intre afine, flori de gradina, ficat de gasca si alge marine.

Inimi de palmier - este un desert al unuia din cele mai rafinate restaurante din Chicago. Cinci inimi de palmier umplute diferit - de la budinca de vanilie la piure de trufe, fiecare asezat pe un piedestal separat.

Melcii din gradina - oua de melc. Este unul din deliciile de la El Bulli, celebrul restaurant din Spania. Super-bucatarul Ferran Adria impinge mereu limitele alimentare cu preparate incredibile, atat in ceea ce priveste aspectul cat si gustul. Adria a surprins lumea cand a anuntat ca restaurantul sau, considerat cel mai bun din lume, se va inchide in decembrie 2011.

Peste cu portocale - unul din felurile speciale ale restaurantului de lux Plaza din Paris este aceasta creatie cu peste, citrice si cuburi colorate de jeleu cu aroma de bergamota si lamaie. Fiecare bucata de peste este pregatita in alt fel.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#feluri mancare sanatoasa, #feluri frumoase mancare , #mancaruri