Doua retete de primavara - mancare verde si delicioasa

Sambata, 30 Aprilie 2011, ora 20:16
8695 citiri
Doua retete de primavara - mancare verde si delicioasa
Foto: Good Food

Este momentul sa ne bucuram de darurile primaverii: stevie, urzici, loboda, untisor, spanac, ceapa verde si ridichi, dovlecei noi, mazare, spanac si salata noua, plus patrunjel, leustean, tarhon si alte plane aromate.

Toate aceste trufandale sunt ingredientele perfecte pentru mancare de primavara: verde, sanatoasa si curata.

Dupa o iarna lunga, trufandalele trebuie sa intre in meniul de zi cu zi. Ce poate fi mai bun si mai sanatos decat mancarurile proaspete, preparate chiar inainte de masa de pranz (pentru ca toate sunt gata in 30-45 de minute) sau de cina, cu verdeturi, legume proaspete, suc de lamaie si sosuri aromate.

Mancarurile de primavara sunt pline de vitamine si minerale, atat de necesare organismului privat de acestea, pe tot parcursul iernii.

Incearca doua retete, dedicate special perioadei de primavara. Scopul este acelasi - refacerea rezervelor de vitamine si minerale, epuizat in perioada rece.

Mancare greceasca

Grecii sunt maestri recunoscuti in acest gen de preparate rapide si sanatoase. Ai nevoie de un broccoli mic, 500 grame mazare, 500 grame fasole verde, 100 grame unt, o ceapa mare veche, doua legaturi de ceapa verde, o legatura de usturoi verde, o legatura de marar, sare, piper, doua-trei linguri de parmezan ras, 200 grame iaurt pentru servit.

Preparare: Pune apa la fiert, cu sare. Cand clocoteste, pune broccoli buchetele si lasa-le cateva minute, dupa ce incepe, din nou, sa fiarba. Scoate-le pe un platou. Fa la fel cu fasolea verde si, la final, cu mazarea, pe care dupa cateva minute de fiert, o strecori.

Toaca ceapa veche, ceapa verde si usturoiul si caleste-le in unt. Adauga mazarea, fasolea verde si broccolii si lasa totul sa se inabuse, cateva minute, intr-un vas acoperit, la foc potrivit. Potriveste de sare si piper.

Unge cu putin ulei un vas care merge la cuptor, pune amestecul de legume, cu tot cu sos, presara din belsug marar tocat fin, parmezanul ras si da totul la cuptor pentru 10-15 minute. Serveste mancarea fierbinte cu iaurt.

Doua retete: Telina in variante frantuzesti

Salata de patrunjel

Este o salata speciala, care te va energiza si umple de vitamine. Ingrediente: trei legaturi de patrunjel, doua legaturi de marar, o radacina mica de telina, o salata verde, o legatura de leurda sau cateva fire de usturoi verde, o legatura de ceapa verde, o lingura de miere, zeama de la o lamaie, sare, piper, o lingura de hrean ras, un borcanel de iaurt, nuca pisata (50 de grame) sau seminte de dovleac, prajite usor si tocate.

Preparare: toate verdeturile, bine spalate, se taie marunt si se pun intr-un bol. Se taie ceapa verde si usturoiul cat mai fin, se rade prin razatoarea fina telina si se freaca cu mana cu un praf de sare. Se adauga peste verdeturi, cu tot cu sucul lasat.

Se face un sos din miere, o lingura de apa calda, zeama de lamaie, sare, piper si iaurt. Se adauga peste celelalte ingrediente in bol. Deasupra pune hreanul si nuca macinata sau semintele de dovleac. Se mai amesteca o data. Se serveste pe felii de paine prajita.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#retete primavara, #alimentatie sanatoasa primavara , #mancaruri