Mancaruri a caror tara de origine este mereu confundata (Galerie foto)

Duminica, 28 Aprilie 2013, ora 09:40
32853 citiri
Mancaruri a caror tara de origine este mereu confundata (Galerie foto)

La cate feluri de mancare delicioase si cunoscute exista in lume, nici nu este de mirare ca oamenii se incurca atunci cand vine vorba de identificarea tarii din care acestea provin.

Exista mancaruri care fie nu vin din tara cu care au fost asociate, fie sunt servite intr-un cu totul alt fel decat cum se intampla in tara de origine. Listverse prezinta o lista a preparatelor a caror tara de provenienta este cel mai adesea confundata.

Cartofii prajiti

Asa zisii "french fries" - cartofi frantuzesti - nu sunt un preparat originar din Franta. Desi francezii au tot incercat sa si-i revendice de-a lungul timpului, in realitate cunoscatorii stiu ca ei au fost inventati de belgieni. Legenda spune ca belgienii obisnuiau sa prajeasca pestisori de mici dimensiuni si sa-i manance, iar atunci cand nu aveau peste, taiau cartofii in forma de pestisori si ii prajeau.

Chimichanga

Daca intrebi pe cineva ce origine au aceste lipii bine coapte, ti-ar spune ca sunt din Mexic sau ca fac parte din categoria mancarurilor mexicane din Texas. In realitate, se pare ca Chimichanga a fost inventata in Arizona, unde ar fi trebuit sa ajunga si mancare de stat.

Rulourile de ou

Celebrele egg rolls - "rulourile de ou" - pe care majoritatea occidentatilor le mananca in restaurantele chinezesti, nu au fost preparate pentru prima oara in China. Acestea ar fi fost realizate de imigrantii chinezi veniti in America, in incercarea de a prepara ceva ca acasa.

In China se prepara un fel de rulouri, dar care nu sunt deloc asemanatoare cu cele pe care le mananca occidentalii, cele asiatice fiind mai putin grase.

Nachos

Cand vine vorba de Nachos, cei mai multi dintre noi ar putea crede ca acestea reprezinta un preparat traditional mexican. In realitate, ele doar au fost create de un mexican pe nume Ingnacio - de unde si numele de "Nacho", dar au fost preparate pentru turistii americani.

Un barbat pe nume Frank Liberto a inceput sa le vanda pe stadioane, tot el fiind si cel care a inventat si celebrul sos de branza.

Sushi

Atunci cand intrebi un occidental ce mancaruri japoneze cunoaste, este clar ca primul preparat pe lista va fi sushi. Daca intrebi un japonez cat de des mananca sushi, ai fi surprins sa afli ca acesta nu se identifica prea mult cu acest tip de mancare, pentru ca in tara sa sushi chiar nu este foarte des consumat.

Japonezii prefera sa manance nigiri, care este o bucata mai mare de peste, asezata peste o cantitate de orez.

Spaghetti cu chiftele

La fel ca si in exemplul amintit anterior, nici cand vine vorba de spaghetti cu chiftele, acestea nu reprezinta un fel de mancare traditionala din tara celor care le-au inventat. Intr-adevar, acest preparat culinar a fost inventat de italieni, dar nu de cei din Italia, ci de imigrantii veniti acum cateva secole in America.

Croissant

Desi pare greu de crezut, croissant-urile, oricat de frantuzesc le-ar suna numele, nu sunt preparate specifice Frantei. Denumirea data cornuletelor ar fi chiar britanica, iar barbatul care le-ar fi adus pe teritoriul Regatului Unit ar fi fost un austriac.

Pizza

Pizza pe care o mancam noi astazi nu este nicidecum italiana. Intr-adevar, pizza isi are originile in Italia, insa acolo lipia nu contine niciodata atatea toppinguri, iar de multe ori nu are nici sos de rosii, accentul fiind pus pe branza si pe condimente. Asadar, pizza bogata in ingrediente pe care o mancam noi astazi nu este nicidecum un preparat italian.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#mancaruri tara origine, #confuzie origine mancare, #mancaruri traditionale tara origine, #pizza tara origine, #sushi tara origine, #cartofi prajiti tara origine , #mancaruri