Reguli esentiale de nutritie pentru copii

Miercuri, 24 August 2011, ora 20:36
2598 citiri
Reguli esentiale de nutritie pentru copii

Rata obezitatii a crescut peste masura la copii, in ultima perioada, din cauza activitatii fizice aproape inexistente, caci parintii au un program mult prea aglomerat pentru a se mai preocupa de asta. In plus, mancarea fast-food este foarte indragita de cei mici si legumele raman uitate.

Exista insa cateva reguli de care este bine sa tii cont, daca iti pasa de sanatatea micutului tau, potrivit Live Strong:

Echilibru si varietate

Nu vei reusi niciodata sa-i impui copilului o dieta total sanatoasa, caci nu vei face decat sa creezi frustrari si nemultumiri. Trebuie sa-i ingadui si cateva grasimi, dulciuri si alimente sarate. In plus, nu-i oferi in fiecare zi aceeasi mancare, caci se va plictisi si nu-i va mai face placere sa urmeze regimul dorit de tine. Cu cat gusta mai multe feluri de mancare, cu atat ii va fi mai simplu sa faca alegeri rapide si bune in viata adulta sau cand nu este cu tine.

Putin zahar si putine grasimi

Nu mai mult de 30% din mancarea zilnica trebuie sa fie alcatuita din grasimi, ulei sau dulciuri. Ai grija la cat suc bea copilul, cate fructe consuma si cata ciocolata si bomboane. Mai bine spune-i sa bea lapte, care tine si de sete si are si nutrienti. Il poti alege pe cel degresat, care are si mai putine calorii.

In loc de batoanele normale dulci, cumpara-i batoane cu cereale, care sunt bogate in fibre, si ai grija sa consume cel putin 3 portii de fructe si legume pe zi.

Vitamine si minerale

Respectand regulile de mai sus vei avea parte de vitaminele si mineralele necesare unei bune functionari si unei bune cresteri. Calciul si fierul sunt de nelipsit, iar daca analizele arata deficiente, intreaba medicul daca iti recomanda anumite suplimente.

Alegerea copilului

Nu pune copilul sa manance tot din farfurie daca nu vrea, caci aceasta este cea mai mare greseala pe care o face majoritatea parintilor. In plus, incearca sa aiba in fiecare zi mai multe alimente din care sa aleaga, astfel incat sa aiba satisfactia ca el hotaraste ce consuma.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#alimente bune copii, #alimentatie sanatoasa copii, #copii greutate, #copii alimentatie , #mancaruri