Retete de weekend Doua mancaruri rapide cu praz

Sambata, 11 Septembrie 2010, ora 09:52
8529 citiri
Retete de weekend Doua mancaruri rapide cu praz
Foto: Good Food

Leguma simpatica, sanatoasa si in deplina sa valoare toamna, prazul nu are voie sa lipseasca din farfurie, in aceasta perioada. Conform obiceiului, iata doua retete unde prazul este vedeta. O supa si o tarta. Usor de preparat, foarte gustoase, dar mai ales sanatoase, amandoua.

Supa crema de praz

Este foarte buna, si exacat de ceea ce este nevoie la inceput de toamna. Ca sa o prepari ai nevoie de vreo doi-trei cartofi albi, doua fire groase de praz, o ceapa mare, o bucata de telina, o cana de lapte, o lingura cu smantana, o nuca de unt, sare, piper, putin ulei si o mana de marar proaspat.

Curata cartofii, ceapa si prazul. Pastreaza o bucata de vreo trei-patru centimetri de radacina alba de praz si toaca restul. Pune prazul si ceapa la calit in putin ulei. Lasa sa se inmoaie. Pune totul intr-o oala, adauga cartofii si telina taiate in bucati, adauga un litru si jumatate de apa si lasa totul sa fiarba bine, la foc mic, cu capac.

Cu un blender transforma totul in crema, adauga smantana, laptele, si nuca de unt si lasa sa mai traga un clocot. Toaca fin prazul pastrat si caleste-l usor in putin ulei. Adauga bucatele in supa. Adauga si mararul tocat fin si serveste.

Tarta cu praz si ciuperci

Un fel de mancare foarte simplu de facut. Ca sa prepari tarta, ai nevoie de aluat pentru tarte (gata preparat), trei fire de praz sanatoase si proaspete, o bucata de branza uscata, patru oua, o ceapa mare, 200 de grame de ciuperci, doua linguri cu smantana, o legatura de marar, putina nucsoara rasa, sare, piper si putin ulei.

Intinde aluatul in tava unsa si tapetata cu putina faina. Toaca felii prazul (cu tot cu funze) si caleste-l impreuna cu ceapa si ciupercile, tocate marunt, cu foarte putin ulei, cat sa se inmoaie.

Rade branza si bate ouale ca pentru omleta. Amesteca branza rasa, ouale si smantana, sare, piper, nucsoara si mararul tocat. Pune prazul in tava, peste aluat, apoi ciupercile si ceapa calite, iar deasupra amestecul cu ou. Da tarta la cuptor pentru 40-50 de minute, la foc potrivit. Serveste imediat simpla sau cu salata verde.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#retete praz, #retete legume toamna, #legume toamna , #mancaruri