Tu ce ii dai sa manance copilului tau? Cat de sigura e alimentatia raw vegan

Joi, 28 Mai 2015, ora 10:10
4524 citiri
Tu ce ii dai sa manance copilului tau? Cat de sigura e alimentatia raw vegan
Foto: Ligia Pop

Alimentatia raw vegan in randul adultilor este foarte controversata, dar atunci cand vine vorba despre copii totul capata o alta nuanta.

Ligia Pop, raw food chef si autoare a sase carti, explica pentru Ziare.com de la ce varsta pot parintii sa ofere copiilor o astfel de alimentatie, dar si care sunt pericolele unui astfel de stil de viata.

"O dieta exclusiv raw nu o recomand decat parintilor care au cel putin zece ani de informare in spate si care au analizele perfecte, refacute o data la sase luni. Nu e un lucru de glumit, mai ales ca multi raw foodisti fac greseli majore cand vine vorba de propria alimentatie, adica nu au diversitate si aceleasi greseli s-ar putea sa le repete si cu copiii lor.

O alimentatie combinata (raw si gatit) si foarte, foarte diversificata este ideala pentru un copil. Si da, bebelusii trecuti de sase luni pot incerca preparate raw fara probleme", a declarat Ligia Pop.

Foto: Ligia Pop

Cum sa treci la alimentatia raw vegan si care este cea mai mare greseala pe care o poti face

Specialistul precizeaza ca in mod normal, hrana naturala se poate oferi copiilor de la sase luni, adaugand ca in aceasta alimentatie exista un procent mare (ideal peste 60%) de preparate din cruditati si restul gatit vegan sau dupa preferinta.

"Si vreau sa subliniez un lucru care l-am spus si in cartea mea 'Jurnal de sarcina: sfaturi pentru o nastere naturala si un bebelus sanatos' si multa lume tinde sa il uite: cel mai sanatos aliment pentru fiecare bebelus este laptele matern. Acesta trebuie sa fie alimentul primar in primul an de viata", a punctat Ligia Pop.

Aceasta a vorbit si despre controversele legate de acest tip de alimentatie oferita copiilor.

Raw vegan: Avantaje, dezavantaje si cea mai mare problema in alimentatia romanilor- Interviu cu Ligia Pop

Foto: Ligia Pop

"Atunci cand nu exista diversitate, intervin carente si, din nou repet, asta se aplica in orice alimentatie. Chiar si cei care consuma produse animale au carente majore daca li s-ar face analize mereu. Noi insa stam foarte bine la capitolul analize si acest lucru este important", a punctat Ligia Pop, care in cateva luni o sa lanseze o carte cu peste 165 de retete raw si vegane gatite pe care le-a oferit fetitei sale de la sase luni.

Din dorinta de a arata miilor de cititori despre rapiditatea acestor retete, Ligia Pop a creat emisiunea "Ligia's Kitchen" pe Youtube, unde puteti gasi preparate precum: Tort de ciocolata si menta; Laptele de migdale sau Inghetata de menta.

Ligia Pop, www.ligiapop.com, este autoarea a sase carti: "Pasi in lumea muzicii", "Retete vegane fara foc", "Germeni si vlastari. Surse de sanatate si energie", "Deserturi pentru parinti si copii sanatosi", "Jurnal de sarcina. Sfaturi pentru o nastere naturala si un bebe sanatos" si "Sfaturi pentru o viata sanatoasa".

Este raw food chef, sustine demonstratii culinare si organizeaza Raw Generation Expo, un eveniment national prin care promoveaza un stil de viata sanatos. De asemenea, este gazda unor show-uri TV online si a castigat alaturi de alti 15 bucatari din lume, titlul international YouTube Next Chef, fiind singurul bucatar raw vegan din lume care detine aceasta onoare.

In 2014 cartea ei, "Retete vegane fara foc" a castigat premiul national la Gourmand World CookBook Awards. Premiile Gourmand sunt considerate cele mai prestigioase distinctii din domeniul culinar, putand fi comparate ca importanta cu Premiile Oscar din cinematografie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#copii raw vegan, #copii aimentatie raw vegan , #mancaruri