Afla ce tip de masaj este bun pentru tine

Miercuri, 23 Februarie 2011, ora 17:42
4613 citiri
Afla ce tip de masaj este bun pentru tine
Foto: yoga-lofge

Intr-o lume in care stresul isi spune din ce in ce mai mult cuvantul probabil ca ai auzit multe persoane vorbind despre beneficiile aduse de masaj si te-ai decis sa beneficiezi si tu de aceasta terapie. Avand in vedere ca exista foarte multe tipuri de masaj, care ti se potriveste cel mai bine?

Printre beneficiile aduse de masaj se numara diminuarea stresului fizic si emotional, reducerea durerilor, imbunatatirea imaginii de sine, mai multa energie, imbunatatirea flexibilitatii, imbunatatirea circulatiei sangelui, frecventa cardiaca redusa, scaderea tensiunii arteriale si micsorarea efectelor depresiei.

De asemenea, multe femei cred ca masajul este o modalitate buna de a scapa de toxine, aminteste Life 123.

In primul rand, trebuie sa gasesti un terapeut bun. Cauta pe Internet pe forumuri sau vorbeste cu prietenii care au mai facut, pentru a nu merge la o persoana necunoscuta.

De asemenea, ia in considerare si locul in care se va desfasura masajul. Este recomandat sa cauti ceva apropiat de casa, astfel incat dupa masaj sa poti ajunge imediat acasa ca sa continui sa te relaxezi. Daca vei merge departe de locuinta ta, drumul spre casa te va obosi si nu te vei bucura cu adevarat de masajul primit.

Exista doua tipuri de masaj. Daca preferi un masaj cu framantare (petrisaj) si mai multa presiune, probabil vei alege o metoda inradacinata in Europa si in Statele Unite ale Americii. In cazul in care iti doresti un masaj cu presiune pe anumite puncte ale corpului, ceva similar cu acupunctura, vei opta pentru o forma de terapie estica.

Pentru cei care opteaza pentru prima varianta, multi terapeuti recomanda inceperea cu un masaj suedez, acesta este masajul clasic numit suedez dupa originea celui care l-a creat sub aceasta forma.

Pe de alta parte, alte persoane ar putea opta pentru inceput pentru presopunctura, cunoscuta si sub numele de shiatsu. Aceasta metoda consta in apasarea cu varful degetelor pe aceleasi puncte folosite si in acupunctura, adica pe locuri exacte aflate pe meridianele energetice ale corpului omenesc. In cazul in care masajul suedez sau presopunctura ti se par prea blande, ii poti cere terapeutului sa apese cu mai multa forta.

Unele metode ar putea sa ti se para ciudate. De exemplu, un specialist in reflexoterapie va lucra aproape numai pe talpi, bazandu-se pe ideea ca aceste puncte de presiune au legatura cu coloana vertebrala si pot ajuta in cazul unor boli, printre care si durerile de spate.

De ce trebuie sa consumi apa inainte si dupa un masaj

Aromoterapia este din ce in ce mai populara. Aceasta combina masajul cu arderea de uleiuri esentiale din plante.

O alta metoda este masajul cu pietre, o forma din ce in ce mai apreciata chiar si la noi in tara.

Discutia cu terapeutul te va ajuta nu numai in alegerea masajului potrivit, ci si sa scapi de anumite probleme personale, precum teama de a te dezbraca in fata unui strain. Un terapeut bun il va lasa pe incepator sa se dezbrace exact atat cat sa se simta bine. Oricum de obicei vei fi acoperit cu un prosop mare, iar terapeutul il va inlatura pe masura ce isi muta zona pe care actioneaza.

Este bine de stiut ca inainte sa mergi la masaj e indicat sa bei multa apa, dar si sa mergi la toaleta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#masaj terapie relaxare, #terapie masaj , #masaj