De ce sa-ti faci imediat programare la masaj

Duminica, 12 Februarie 2012, ora 15:31
3417 citiri
De ce sa-ti faci imediat programare la masaj

Masajul este bun mai ales dupa antrenamentul fizic, pentru a calma durerea, reducand inflamatia si ajutand corpul sa se recupereze mai repede. El este indicat insa si din multe alte puncte de vedere.

Beneficiile masajului asupra sanatatii se extind mai departe de calmarea durerii, conform Huffington Post. Iata de ce este buna oricand o sedinta de masaj:

Ajuta la calmarea junghiurilor

In afara de evitarea febrei musculare, masajul ajuta si la calmarea junghiurilor si a durerilor aparute din senin, fie din cauza unei miscari gresite, fie din cauza curentului.

Astfel, eviti medicamentele si ai parte de o metoda de vindecare naturala.

Imbunatateste calitatea somnului

Masajul activeaza undele alfa, care te ajuta sa adormi mai repede si mai linistit.

Creste imunitatea

Multiple studii leaga masajul de imbunatatirea sistemului imunitar, ajutand celulele albe din sange, care lupta cu bolile, sa functioneze mai bine.

Treci mai usor de sindromul premenstrual

Masajul te scapa de simptomele premenstruale sau macar le amelioreaza, mai ales cand vine vorba de balonare sau schimbarile bruste si inexplicabile de stare de spirit.

Creste starea de alerta

Un masaj de 15 minute creste productivitatea si te ajuta sa fii mai energic in orice faci.

Te scapa de migrene

La fel ca durerile de spate, si cele de cap pot fi vindecate cu ajutorul masajului. In plus, masajul efectuat in mod regulat poate sa reduca numarul migrenelor in cazul celor care sufera de aceasta problema in mod cronic. Un studiu din 2009 arata ca un masaj de 30 de minute scade tensiunea acumulata in timp, care provoaca durerile de cap, eliminand si stresul si mania.

Infrumuseteaza fata

Masajul creste si imbunatateste fluxul sanguin, ceea ce inseamna ca pielea este mai bine hranita, iar tenul nu va mai fi tern si obosit. Un masaj in zona scalpului va face minuni.

Imblanzeste tratamentul pentru cancer

Datorita numeroaselor beneficii deja enumerate, masajul ii ajuta si pe cei care urmeaza un tratament pentru cancer sau alte boli grave. Scapand de oboseala, durere, anxietate si depresie, medicamentele isi fac mai bine efectul si corpul are mai multa putere sa lupte cu boala.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
#masaj beneficii, #masaj efecte pozitive, #masaj sanatate, #masaj remediu , #masaj