Uleiul de santal trezeste libidoul

Joi, 15 Septembrie 2011, ora 15:38
8972 citiri
Uleiul de santal trezeste libidoul

In India, santalul este considerat de guvern un arbore sfant si, ca atare, fiecare dintre exemplarele cultivate acolo este proprietatea statului. Nimanui nu-i este permis sa taie vreun copac pana ce acesta nu ajunge la 30 de ani sau chiar mai mult. Este momentul cand trunchiul se deterioreaza si anunta moartea iminenta.

Uleiul de santal este extras numai din trunchi si rasina, in niciun caz din scoarta, asa cum gandesc unii. Pentru aceasta operatiune, e necesar ca trunchiul sa aiba o grosime de cel putin 6 centimetri, lucru ce se intampla abia de la varsta de 25 de ani. Iata de ce uleiul sau esential este unul dintre cele mai scumpe produse de pe piata.

Specialistii ne asigura ca uleiul de santal imbogateste forta interioara si echilibreaza emotiile. Nu degeaba vechea filozofie hindusa ne sfatuieste sa incercam sa fim ca santalul, care parfumeaza toporul ce-l raneste.

Referindu-se la beneficiile sale, portalul Conseil Feminin le aduce in atentie pe urmatoarele:

- excelent antiseptic si balsamic ce participa la functiile bronhiilor, urinare si digestive. Iata de ce este un element util pentru a trata guturaiul, laringita, tusea, cistita, infectiile la rinichi, colicile, diareea, greturile, gastritele.

- remediu al afectiunilor cutanate, cum ar fi inflamatiile, ranile, iritatiile si deshidratarea. De aici, folosirea lui in prepararea lotiunilor tonice dermatologice si hidratante.

- are proprietati afrodisiace. In antichitate, virtutile acestea erau tinute in secret, femeile parfumandu-si corpul cu esenta din crengile sale pentru a-si excita amantii. Studiile au confirmat, mai apoi, ca parfumul de santal este similar unui hormon masculin. Asa se explica efectul sau erotic.

- ideal in tratarea libidoului scazut, frigiditate, impotenta, nervozitate, anxietate, piele uscata si imbatranita.

Daca se foloseste ulei de santal pentru masarea corpului, el este un bun lubrifiant, singur sau in combinatie cu o lingura de ulei de struguri, cateva picaturi de ulei de portocale si putina scortisoara. Se amesteca ingredientele, atat cat sa devina o solutie compacta. Inainte de a fi intrebuintat, pentru a patrunde mai bine in piele, se incalzeste putin.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Santal, #ulei santal, #beneficii santal, #lemn santal, #terapie santal, #masaj santal, #santal proprietati, #santal libido, #santal erotic, #santal afrodiziac , #masaj