Cand e cazul sa mergi la medic, daca esti racit?

Marti, 15 Septembrie 2009, ora 18:39
7738 citiri
Cand e cazul sa mergi la medic, daca esti racit?

Sezonul gripelor pare sa-si fi facut aparitia mai devreme anul acesta, iar in conditiile in care si (A)H1N1 este prezent, lucrurile se complica putin.

Daca pana acum o gripa nu te trimitea la medic, ba mai mult, nici macar acasa nu te tinea, in prezent datele problemei risca sa se schimbe.

Totusi, n-ar trebui sa te panichezi mai mult decat e cazul, te indeamna Yahoo! Health, care iti spune si situatiile in care trebuie sa apelezi la sfatul unui specialist.

Respiratie grea, stare de confuzie, dificultatea de a ramane treaz

Daca un bebelus mai mic de trei luni are febra mare, trebuie negresit sa chemi medicul. In cazul in care ai probleme de respiratie, in sensul in care respiri cu dificultate sau iti pierzi foarte repede suflul, din nou e nevoie de medic, la fel ca si in situatia in care gatul te deranjeaza, esti confuz sau ti-e greu sa stai treaza.

Din nou, se impune vizita medicului daca ai febra mare, daca ai temperatura de peste 3 zile, daca gafai si esti ragusit, daca durerea se localizeaza intr-o zona, cum ar fi urechea, gatul, pieptul sau sinusurile.

Daca simptomele persista in ciuda tratamentului facut la domiciu sau daca simptomele devin chiar mai severe sau mai frecvente, e inca un semn ca se impune o cunsultanta specializata.

N-ar trebui sa dureze mai mult de 5 - 7 zile

In majoritatea cazurilor, gripa dispare de la sine in 5 - 7 zile, chiar daca oboseala care o succeda poate dura mult mai mult.

De obicei, gripa, daca este de sezon, trece cu un tratament luat acasa. In cazul in care simptomele se intorc sau in care secretiile nazale isi schimba culoarea, nemaifiind clare, ar putea fi vorba despre o infectie bacteriana, semn ca prezenta medicului este necesara.

Tratamentul facut inca de la primele simptome, in primele 48 de ore, cu medicamente antivirale poate face ca gripa sa nu fie atat de severa si poate preveni eventualele complicatii.

Cei mai predispusi complicatiilor sunt bebelusii, varstnicii si cei care au probleme cronice de sanatate. In cazul acestora, se impune vizita la medic, pentru ca nu toate medicamentele antivirale pot lupta cu diferitele tipuri ale gripa.

In cazul in care banuiesti ca simptomele sunt cauzate de altceva decat gripa de sezon, neaparat prezinta-te la medic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#gripa medic, #raceala simptome, #medicatie gripa , #medicina