Ce sa crezi si ce sa nu crezi din invataturile babesti

Miercuri, 02 Iunie 2010, ora 07:08
3822 citiri
Ce sa crezi si ce sa nu crezi din invataturile babesti

Multi oameni inca oscileaza intre a crede ceva din intelepciunea celor mai in varsta, cum ar fi a bunicilor, sau ceva din intelepciunea doctorilor. Un studiu a aratat ca femeile insarcinate sunt mai inclinate sa respecte ceva ce le spune mama sau bunica lor despre sarcina, decat ce le spune un doctor.

Si, desi uneori se intampla ca invataturile babesti sa fie corecte, alteori este posibil ca acestea sa fie gresite. Iata cateva exemple, potrivit thesun.co.uk.

1. Daca iti trosnesti degetele poti face artrita

Acest gest nu afecteaza articulatiile, deci nu faci artrita din cauza lui, insa tot nu ar fi bine sa faci asa ceva deoarece poate duce la umflarea mainilor si la slabirea fortei. In plus, este deranjant pentru cei din jur.

2. Femeile care locuiesc impreuna pot avea menstruatie in aceeasi perioada

Desi suna ciudat, mai multe studii au aratat ca asa ceva este posibil, probabil datorita ceasurilor interne care se regleaza la fel in acelasi mediu.

3. Petele albe de pe unghii reprezinta un semn de lipsa de calciu

Aceste pete nu sunt cauzate in niciun caz de lipsa de calciu, ci de usoare lovituri ori zgarieturi ale cuticulelor.

4. Bicarbonat pentru intepaturi de albine, otet pentru cele de viespi

Cei care cred asta stiu ca acele de albine sunt acide, astfel ca bicarbonatul ar trebui sa le neutralizeze. Problema este insa ca durerea nu are nicio legatura cu aciditatea. De asemenea, acele de viespi sunt neutre, si nu exista niciun motiv pentru a crede ca ceva acid cum este otetul ar putea ajuta. Acesta ajuta doar la intepaturile de meduze, dar intr-o asemenea situatie mai bine mergi si la un medic.

5. Prea multi morcovi te pot face portocaliu

Pare de necrezut dar morcovii, ca si legumele galbene si verzi, si citricele, contin caroten. Daca mananci suficient de mult din acestea, carotinemia (prezenta carotenului in sange) va fi suficient de mare cat sa iti schimbe culoarea palmelor si a talpilor intr-una mai portocalie.

6. Ciocolata accentueaza acneea

Femeile spun ca este adevarat, doctorii ca nu. Realitatea este ca nu este dovedita niciuna dintre variante.

7. Daca mesteci patrunjel scapi de respiratia urat mirositoare

Acesta contine destule substante care pot face o respiratie urat mirositoare sa fie mai acceptabila. Insa nu este o solutie care poate inlocui stomatologul.

8. Sucul de afine este bun pentru cistita

Aceste fructe contin o substanta care opreste patrunderea germenilor in vezica urinara ceea ce te poate feri de cistita. Insa, odata ce te-ai ales cu ea, sucul de afine nu ajuta la vindecarea ei.

9. Daca inghiti o guma ti se poate bloca tractul intestinal

Se intampla rar, dar cu siguranta nu este imposibil. Mai bine eviti cat poti sa ti se intample asa ceva.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#invataturi babesti, #sanatate mituri doctori, #sfaturi batrani sanatate , #medicina