Cele mai populare patru plante din medicina naturista

Vineri, 26 Iunie 2009, ora 10:00
11230 citiri
Cele mai populare patru plante din medicina naturista
Foto: candbsupplies.ca

Proprietatile curative ale plantelor s-au folosit inca din antichitate pentru tratarea diverselor afectiuni. Din cele mai vechi timpuri, medicii au incercat sa descopere noi tratamente pe baza de plante, care nu sunt nocive organismului.

Mai mult de un sfert din medicamentele folosite in tratarea tuturor afectiunilor contin substante active derivate din plante.

Potrivit statisticilor specialistilor americani, tratamentele naturiste sunt folosite de 80% din populatia lumii, informeaza howstuffworks.com.

In Statele Unite, 1500 de plante sunt folosite drept suplimente naturale, iar efectele lor demonstrate stiintific incurajeaza populatia in adoptarea tratamentelor naturiste.

Exista totusi patru plante care se folosesc cu precadere in medicina naturista, cunoscute pentru efectele lor benefice in tratarea diverselor afectiuni si intarirea organismului.

Musetelul

Este una dintre cele mai vechi plante folosite in tratamentele naturiste. Musetelul creste pretutindeni si este considerat un panaceu datorita proprietatilor sale curative.

Uleiul volatil de culoare albastra din extract de musetel are proprietati dezinfectante, antiinflamatorii, antispasmodice si anestezice. Ceaiul de musetel este indicat in tratarea tuturor afectiunilor stomacului.

Calmeaza spasmele muschilor stomacului si are un efect benefic in tratarea starilor alergice. In combinatie cu menta, musetelul trateaza toate afectiunile intestinelor.

Calmeaza si reduce inflamatiile, tocmai de aceea este folosit cu succes si in tratamentele cosmetice. Ranile deschise, arsurile, durerile de gat sau problemele de dinti sunt tratate si ele cu gargara de musetel sau simpla tamponare a zonelor afectate.

Echinaceea

Speciile de echinaceea au la origini flori salbatice, cultivate pe campurile din Statele Unite si Canada. Pentru efectul lor curativ, echinaceea se cultiva in prezent in Europa si in unele zone din Asia.

Compusii de echinaceea joaca rolul de antibiotic, tocmai de aceea era folosit in cele mai vechi timpuri de bastinasi pentru tratarea ranilor provocate de muscaturile serpilor sau insectelor.

Planta este folosita in prezent pentru ameliorarea racelilor si este un stimulent al sistemului imunitar. Infectiile respiratorii se trateaza in mod frecvent cu echinaceea, la fel si diversele afectiuni ale pielii precum eczemele sau psoriazisul.

Echinaceea se foloseste in general ca tinctura sau pastile. Nu poate fi consumata sub forma de ceaiuri din cauza gustului sau nu tocmai placut.

Ginko sau arborele pagodelor

Este una dintre cele mai vechi specii de arbore din China, folosit cu succes pentru stimularea circulatiei periferice si tratarea bolilor de inima.

Mai mult, arborele pagodelor se foloseste in prezent inclusiv pentru tratarea bolilor mentale si stimularea memoriei. Medicii recomanda planta si diabeticilor sau persoanelor care sufera de astm bronsic.

Dereglarile sistemului nervos, starile de anxietate sau depresie isi gasesc remediu in extractul de ginko. Imbatranirile premature, impotenta si alergiile sunt tratate si ele inca din cele mai vechi timpuri cu extract din arborele pagodelor.

Ginseng

Planta minune pentru chinezi alunga oboseala, epuizarea fizica si intareste organismul. In medicina naturista, ginsengul este un remediu natural pentru indepartarea stresului si, de aceea, el mai este denumit si radacina vietii.

Incetineste procesul de imbatranire si stimuleaza activitatea cerebrala, mareste nivelul dopaminei si alunga oboseala psihica si anxietatea. Tocmai de aceea, multi medici naturisti recomanda studentilor ca, in perioada examenelor, capsulele de ginseng sa nu le lipseasca.

El regleaza de asemenea nivelul colesterolului si al tensiunii arteriale. Este un tonic cardiac si trateaza cu succes cardiopatia ischemica si insuficienta cardiaca.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție”
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție”
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#medicina naturista, #tratamente naturiste, #plante medicina naturista , #medicina