Cum sa traiesti cu 22 de ani mai mult

Luni, 20 Iulie 2009, ora 22:43
6166 citiri
Cum sa traiesti cu 22 de ani mai mult

In aceasta epoca a tehnologiei, informatiei si progreselor facute de medicina, nu ai voie sa iti boicotezi singur speranta de viata.

Si nici nu are voie sa-ti pese de faptul ca speranta de viata de la noi este de 75 de ani, in cazul femeilor, si de 68,2, in cazul barbatilor, dupa cum arata statisticile. Asta, spre deosebire de 84 de ani, cat este speranta de viata in cazul spanioloaicelor, si 78,4, in cazul suedezilor.

Ce poti face pentru a-ti mari speranta de viata cu 22 de ani iti spune Men's Health. Ca sa nu mai ai nicio scuza!

1. Data viitoare cand vei fi intrebat "Supa sau salata?", alege salata! + 2 ani

Te gandeai ca supa este cel putin la fel de sanatoasa precum salata, daca nu chiar si mai si? Te gandeai gresit. Potrivit cercetatorilor italieni, o portie mica de legume proaspete, zilnic, poate adauga 2 ani la speranta de viata. De ce proaspete? Pentru ca prin gatire se pierd 30% din antioxidanti.

Sunt de ajuns cativa ardei grasi, rosii si verzi, si un pic de brocoli si morcov pentru a-ti lua portia zilnica de sanatate. Putinul ulei pe care il vei turna deasupra, pentru gust, va mari capacitatea organismului tau de a absorbi anumiti nutrienti.

2. Kilogramele in plus pe care le porti azi te-ar putea ucide maine + 3 ani

Nu degeaba se face atata tevatura pe tema kilogramelor in plus si excesului de grasime din organism. Cercetatorii de la Universitatea Alabama au descoperit ca mentinerea unui indice de masa corporala (IMC) cuprins intre 25 si 35 iti poate scurta viata cu 3 ani.

In plus, speranta ta de viata s-ar putea micsora si mai mult daca iei in considerare faptul ca ai putea ajunge sa suferi, din cauza excesului de grasime, de diabet, boli de inima, atacuri cerebrale sau cardiace si cancer de colon.

Iar daca esti alergic la exercitiul fizic solitar, ia-ti partenerul cu tine cand mergi la sala. Un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Duke a aratat ca barbatii sedentari sunt cu 50% mai predispusi sa mearga la sala, chiar de 3 ori pe saptamana, daca ii urmeaza si partenerele de viata.

3. Mananca nuci de 5 ori pe saptamana + 3 ani

Cercetatorii de la Universitatea Loma Linda au vrut sa afle care este secretul longevitatii Adventistilor de Ziua a Saptea, renumiti pentru speranta lor mare de viata. Cu surprindere au aflat ca mai toti consumau, de cinci ori pe saptamana, nuci. Acest simplu obicei alimentar le daruia inca 2.9 ani.

Nu doar nucile sunt sanatoase; migdalele, alunele, semintele, toate lucreaza in favoarea ta. Opreste-te, insa, dupa o ceasca. Si maine mai e o zi!

4. Nu-ti uita prietenii + 7 ani

Un studiu realizat in Australia pe populatia de peste 70 de ani a scos la iveala faptul ca aceia care au prieteni traiesc, in medie, cu 7 ani mai mult decat solitarii.

Chiar daca si multe dintre momentele mai nefericite ale vietii s-au intamplat in compania prietenilor (te-ai imbatat cu ei si ti-ai rupt piciorul sau mai stiu eu ce grozavie), in ansamblu ei te ajuta sa traiesti mai mult.

Asa ca nu te sfii sa schimbi doua vorbe cu colegii de serviciu de pe alte paliere, sa spui colegului de aparat unul dintre trucurile tale pentru a ridica greutatile la sala sau doar sa-ti saluti (toti) vecinii.

5. Tine minte ca exista viata si dupa pensionare +7,5 ani

Chiar lunga daca iti doresti sa traiesti mult si nu citesti acest articol doar pentru amuzament. Un studiu realizat la Universitatea Yale pe subiecti trecuti de primele cateva tinereti a scos la iveala faptul ca persoanele optimiste traiesc, in medie, cu 7,5 ani mai mult decat cele care se afunda in depresie sau nu mai au deloc grija de corabiile lor.

Iar daca optimismul tau nu prea are de ce sa se agate, ofera-te voluntar pentru o cauza sau fa ceva in interesul altcuiva, om sau necuvantatoare; actiunile in favoarea altcuiva intotdeauna te fac sa te simti mai bine si te vor distrage de la existenta ta nu tocmai perfecta.

Inca ceva, ai face bine sa te aliniezi trendului actual in lume, unde numarul centenarilor este in crestere continua. Gandeste-te ca, in 2050, cand tu vei fi in floarea varstei, 1% din populatia Japoniei va fi formata din octogenari. Deci vei avea cu cine sa discuti pe net, pentru a schimba impresii.

Si mai gandeste-te ca nu poti strica tu trendul actual, care face ca varsta medie in lume sa se ridice de la 24 la 37 de ani.

Daca ai nevoie de mai mult de atat pentru a trai mult (si bine), muta-te in tari precum Italia, Grecia, Monaco sau Singapore, unde clima blanda favorizeaza o viata lunga.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#speranta mare viata, #marire speranta viata, #obiceiuri viata lunga, #dietra viata lunga, #optimism viata lunga, #prieteni viata lunga , #medicina