Curs de formare pentru calificarea Tehnician Veterinar organizat in cadrul Facultatii de Medicina Veterinara a Universitatii Spiru Haret

Advertorial
Marti, 12 Iulie 2016, ora 16:00
33815 citiri
Curs de formare pentru calificarea Tehnician Veterinar organizat in cadrul Facultatii de Medicina Veterinara a Universitatii Spiru Haret

(P) "Medicina umana salveaza omul, medicina veterinara salveaza omenirea", spunea Louis Pasteur. Plecand de la aceasta maxima, este lesne de inteles ca persoanele care aleg sa urmeze o cariera ca tehnician veterinar trebuie in primul rand sa iubeasca animalele pentru a le putea oferi ingrijirea de specialitate de care au nevoie.

Un bun tehnician veterinar trebuie totodata sa aiba calitati precum seriozitate/responsabilitate, loialitate, hotarare, adaptabilitate, autocontrol, atitudine pozitiva, spirit de observatie, rabdare, viteza de reactie, capacitate de orientare in spatiu etc.

Primii pasi in acest domeniu se fac cu ajutorul unor cadre didactice cu experienta, care sa ii ajute pe viitorii tehnicieni veterinari sa dobandeasca pana la finalul cursului competentele profesionale necesare.

Centrul de Formare Profesionala Spiru Haret in colaborare cu Facultatea de Medicina Veterinara din cadrul Universitatii Spiru Haret organizeaza incepand cu anul scolar 2016/2017 cursul de formare pentru calificarea Tehnician Veterinar.

Misiunea cursului este de a forma participantii in ingrijirea animalelor din toate categoriile, constituind astfel un ajutor de baza pentru medicii veterinari.

Cadrele didactice din cadrul Scolii se vor axa pe un sistem de predare interactiv, iar cursantii isi vor desfasura activitatea in cadrul clinicilor, salilor de operatie sau a salilor de tratament din cadrul Facultatii de Medicina Veterinara.

Dupa parcurgerea materiei si efectuarea de stagii de practica pe parcursul celor 8 luni, cursantii vor fi capabili sa efectueze un tratament, o vaccinare, atat pentru animalele de ferma, cat si pentru cele de companie, sa cunoasca instrumentarul necesar interventiilor chirurgicale, sa aplice bandaje, sa efectueze examene de laborator in domeniul sanatatii animalelor si produselor de origine animala, sa utilizeze substantele biocide, sa asiste medicul veterinar in timpul examinarii animalelor si in timpul interventiilor chirurgicale.

Absolventii cursului "Tehnician veterinar" vor primi un certificat emis de Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice si Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, care va fi insotit de o anexa in care sunt inscrise competentele dobandite in conformitate cu standardul ocupational specific specializarii.

Ulterior, acestia vor avea oportunitatea de a lucra atat in tara, cat si in strainatate, certificatul de calificare fiind recunoscut la nivel national si international in conformitate cu legislatia in vigoare.

Pentru informatii suplimentare, acceseaza http://www.spiruharet.ro/cfp.html sau trimite un email la adresa ushmedvet@spiruharet.ro.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#curs Tehnician Veterinar, #Tehnician Veterinar atestat , #medicina