Homeopatia, o alternativa, cu dr. Irina Firuti: Calea blanda spre sanatate mai buna

Marti, 14 Ianuarie 2014, ora 16:16
5455 citiri
Homeopatia, o alternativa, cu dr. Irina Firuti: Calea blanda spre sanatate mai buna
Foto: Arhiva personala

Homeopatie - poate v-a trecut pe la urechi cuvantul acesta ciudat, greu de pronuntat. Vreo colega a facut, poate, un tratament si v-a pomenit despre el. Despre ce este vorba?

Homeopatia este un tip de medicina, mai veche decat medicina oficiala cu circa 100 de ani. Actul ei de nastere a fost un experiment, realizat la 1790 de catre medicul german Samuel Hahnemann, asupra efectelor scoartei arborelui de chinina. Acesta, pe propria piele, a constatat un fapt uimitor: ca, daca iei chinina, dezvolti simptome identice cu simptomele malariei; uimitor este fiindca, in acelasi timp, chinina se foloseste la... tratamentul malariei!

Testand ulterior si alte substante, si-a confirmat descoperirea si a dat numele acestei forme de tratament: "homeopatie". Adica "aceeasi substanta care poate imbolnavi, in forma extrem de diluata, poate vindeca aceeasi boala sau simptome asemanatoare ei".

Suna complicat? Iata un exemplu simplu: guturaiul. Remediul Allium cepa (ceapa) vindeca acele forme de guturai in care nasul curge "ca de la robinet" si ochii ustura... exact ca atunci cand curatam ceapa, explica pentru Ziare.com dr. Irina Firuti.

Homeopatia este un mod simplu de a gandi suferintele pacientului, cautand un remediu care sa se potriveasca cat mai exact cu starea in care se afla el. Pentru aceasta, consultatia la homeopat este una extrem de amanuntita, deoarece homeopatul este acolo ca sa culeaga cat mai multe semne ale starii dvs de boala si sa va inteleaga cat mai bine.

Nu exista tratamente standard

In homeopatie nu exista tratamente standard, ci fiecare pacient va primi remediul care i se potriveste cel mai bine. Acesta se cheama "remediu constitutional" si va ajuta nu numai sa alinati suferinta cu care v-ati prezentat, ci si sa va echilibreze per total organismul, imunitatea si starea mental emotionala.

Deoarece se lucreaza cu substante extrem de diluate, nu exista toxicitate. Chiar cand substanta este una cu potential toxic (sa zicem, spre exemplu, Arsenicum album), acest potential se pierde in totalitate, iar substanta capata proprietati vindecatoare (este un bun remediu pentru diareea cu varsaturi sau pentru amigdalite acute, de exemplu).

De aceea, este sistemul terapeutic preferat de catre femei insarcinate, copii si persoane care au suferit multiple tratamente care au slabit forta vitala a organismului. Este insa si tratamentul potrivit pentru toti cei care cauta o forma de terapie sigura, eficienta si verificata! Si, nu lipsit de importanta, mult mai putin costisitoare: in afara de pretul unei consultatii cand si cand, remediile homeopate sunt extrem de accesibile, pretul lor fiind intre 3 si 10 lei un tub, din care cel mai probabil nu veti folosi decat cateva granule.

Dr. Irina Firuti

Bucuresti- Paris

www.drfiruti.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
#Calea blanda spre sanatate mai buna, #homeopatie cum functioneaza, #medic homeopat Irina Firuti, #homeopatie dr Irina Firuti, #homeopatie cum ajuta, #homeopatie toxicitate medic , #medicina