Paraplegicii pot merge din nou, dar costa

Luni, 14 Martie 2016, ora 22:01
4745 citiri
Paraplegicii pot merge din nou, dar costa
Foto: Parker-Hannifen Corporation

Food and Drug Administration (FDA) din SUA a aprobat un tip de exoschelet care da o sansa paraplegicilor de a merge. Aceasta vine, insa, cu un cost, deloc mic: 80.000 de dolari.

Dispozitivul numit Indego, al doilea aprobat de FDA, dupa ReWalk Personal Exoskeleton, in 2014, este mai usor, cantarind putin peste 11 kilograme, fata de peste 20 de kilograme, cat cantarea dispozitivul precedent, informeaza Medical Daily.

Indego poate fi folosit pe o varietate de suprafete, mai putin pe scari. Nici primul model aprobat nu poate fi folosit la urcatul pe scari, ci doar la coborare, si doar intr-o versiune aprobata in Europa.

Presa de la Moscova sustine ca Rusia isi face armata SF: Soldati echipati cu exoschelete

Conceput de oamenii de stiinta de la Universitatea Vanderbilt si numit initial Vanderbilt Exoskeleton, acesta a trecut prin trei ani de imbunatatiri si mai multe teste clinice, fiind in prezent scos la vanzare.

Indego nu este o solutie permanenta, exoscheletonul putand dat fi jos atunci cand nu mai e nevoie de el. Dispozitivul are o baterie care tine patru ore. Cand cel care imbraca exoscheletul are doar paralizie partiala si isi poate contracta sau relaxa muschii, controlandu-i partial, bateria poate tine chiar mai mult.

Cum dispozitivul are insa un pret exorbitant, se doreste sa fie macar partial acoperit de asigurarea medicala. Vestea buna e insa ca mai multe versiuni de exoschelete, mai ieftine, vor aparea curand pe piata.

PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
Social-democraţii consideră că, după trimiterea în judecată a inculpatei Clotilde Armand, candidatul pentru Primăria Generală Nicuşor Dan are obligaţia morală să îşi clarifice...
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat vineri, 26 aprilie la Buzău, candidaţii pentru alegerile locale, vicepreşedintele USR Dan Barna formulând cu acest prilej o serie de critici la adresa...
#FDA aprobat exoschelet paraplegici, #FDA aprobat exoschelet Indego, #exoschelet paraplegici pret, #exoschelet vanzare pret , #medicina