Ziare.com

Practici medicale alternative despre care nu stiai

de Lacramioara Brecea
Luni, 29 Martie 2010, ora 07:46

   

Practici medicale alternative despre care nu stiai
Practicile medicinei alternative castiga tot mai mult teren in fata celei traditionale. De aceea, noi proceduri de vindecare apar cu regulartitate. Unele dintre ele sunt preferate pentru ca sunt non-invazive, iar altele vin in completarea tratamentului traditional.

Terapia prin umor pare mai mult o sugestie de a ne bucura de lucrurile care ni se intampla in fiecare zi. In realitate, este o practica a carei eficienta s-a dovedit, si tocmai de aceea un zambet in fiecare dimineata poate readuce tonusul si pofta de viata unui suferind, informeaza hubpages.co.

Chiar daca aceste noi tehnici medicale sunt descoperite recent, ele se bazeaza pe principii vechi ale terapiei.

Watsu este cunoscuta ca fiind terapia prin apa. Masajul subacvatic relaxant si temperatura ridicata, care elibereaza tensiunile musculare, sunt doar doua dintre principiile pe care terapeutii se sprijina in aceasta tehnica.

Tehnica picaturilor de ploaie este o practica de relaxare in opt pasi. Combina aromoterapia cu masajul si reflexologia.

Uleiurile esentiale sunt picurate pe spatele persoanei care beneficiaza de aceasta tehnica, iar masajul incepe de aici pana la picioare, acolo unde se incheie cu sedinte de reflexologie.

Terapia iertarii este o practica descoperita in 1997, de catre specialistii Universitatii din Wisconsin. Este eficienta pentru depasirea dependentelor, iar rezultatele pozitive obtinute i-au uimit chiar si pe specialisti.

Biorezonanta magnetica poate fi folosita in completarea tratamentului medicamentos. Este o tehnica ce se sprijina pe frecventele electromagnetice transmise de catre corpul uman din punctele durerii.

Drenajul limfatic manual este o practica antica, reinventata in 1930 de catre un medic danez. Este o tehnica de presopunctura, care ajuta la eliminarea lichidelor in exces din organism si impiedicarea inaintarii lor in sange.

Terapia Chi, originara din Coreea, este o practica similara acupuncturii, in care acele sunt inlocuite insa de catre canale de energie. Terapeutii folosesc 30 astfel de frecvente, pentru a identifica si elibera greutatile sistemului circulator.

Teparia mainii este si ea similara acupuncturii, doar ca terapeutul foloseste mana pentru a elibera centrii durerii. Pentru tratamentul ADHD-ului la copii (deficitul de atentie si hiperactivitate) se foloseste terapia prin ritm, fie el al unei piese muzicale ori a unei poezii. Imbunatateste simtul de coordonare si ajuta la restabilirea echilibrului copilului.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1857 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor