Premiera medicala: Unui copil de 8 ani i-au fost transplantate ambele maini

Miercuri, 29 Iulie 2015, ora 21:15
3171 citiri
Premiera medicala: Unui copil de 8 ani i-au fost transplantate ambele maini
Foto: captura YouTube/CBS

Zion Harvey, in varsta de opt ani, este primul copil care s-a ales cu doua maini in urma unui transplant. Desi pana acum nu a avut nici maini, nici picioare, baiatul spunea ca visul sau este ca intr-o zi sa joace fotbal. Deja e cu un pas mai aproape de acest vis.

Operatia a avut loc la inceputul acestei luni, iar pana acum evolutia este una pozitiva. "Atat vreau sa spun: nu renuntati la visurile voastre. Se vor indeplini", a spus baiatul, conform CBS.

Zion a indurat deja in cei cativa ani de viata mai multe decat un adult. O infectie severa, pe vremea cand avea doi ani, a fortat medicii sa-i amputeze atat mainile, cat si picioarele. A putut merge cu ajutorul unor proteze, insa medicii au decis sa faca imposibilul, incercand ceva cu totul nou in cazul sau: dublu transplant de maini. O astfel de operatie nu fusese niciodata incercata pe un copil.

Medicii de la Spitalul de copii Philadelphia au spus ca principala provocare era sa determine parintii sa accepte membrele unui copil care tocmai murise si sa spere ca totul va decurge bine. Mama baiatului, Patti Ray, recunoaste ca s-a gandit mult inainte sa accepte. Zion mai suportase si un transplant de rinichi, din cauza aceleiasi infectii care il lasase fara membre.

Premiera medicala: o femeie a nascut dupa ce a facut transplant de uter

40 de oameni, din care 10 chirurgi, au lucrat in patru echipe pentru a "atasa" mainile pacientului. Mainile proveneau de la un baiat de aproximativ aceeasi varsta si statura. Operatia a durat 10 ore.

Zion declara ca nu se simte diferit, acum ca are din nou maini: "Sunt aceeasi persoana, doar ca am niste maini noi 'cool'". Baiatul a participat la o conferinta de presa, marti, pentru ca povestea sa si reusita medicilor sa fie auzite.

A fost ales pentru operatie pentru ca deja lua medicamente pentru ca rinichiul sa nu fie respins de corp. Se steapta ca noile maini ale lui Zion sa creasca in ritmul in care se dezvolta baiatul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
Robert Negoiță, dispus să-i ia locul lui Cătălin Cîrstoiu în cursa pentru Primăria Capitalei. "Dacă partidul o cere, da"
Robert Negoiță, dispus să-i ia locul lui Cătălin Cîrstoiu în cursa pentru Primăria Capitalei. "Dacă partidul o cere, da"
Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, a declarat, joi, 18 aprilie, la Realitatea Plus, că este dispus să candideze la Primăria Capitalei în locul lui Cătălin Cîrstoiu, dacă PSD îi cere...
#copil dublu transpolant maini, #dublu transplant maini copil premiera, #baiat dublu transplant maini , #medicina