Teste medicale pe care fiecare femeie trebuie sa le faca

Duminica, 13 Septembrie 2009, ora 22:54
4114 citiri
Teste medicale pe care fiecare femeie trebuie sa le faca

Corpul unei femei este prin structura sa mai sensibil decat al unui barbat, de aceea este necesara intotdeauna o preocupare suplimentara in ceea ce priveste sanatatea reprezentantelor sexului frumos.

Pentru ca fiecare om isi pastreaza sanatatea in functie de modul de viata pe care il are, un stil de viata sanatos va tine mereu medicul departe.

Cu toate acestea exista anumite teste medicale pe care fiecare femeie trebuie sa le faca de-a lungul vietii, scrie Web.md.

1. Mamografia

Pentru a detecta cancerul la san in faza incipienta este necsar sa faceti periodic o mamografie. Incepand de la varsta de 20 de ani, medicul dumneavoastra ar trebui sa examineze manual sanii atunci cand mergeti la consultatiile periodice. Pana la varsta de 40 de ani este esential sa faceti o mamografie pe an.

O mamografie va evidentia orice anomalie sau orice depunere de calciu in aceasta zona. In cazurile cele mai grave se poate ajunge la biopsie.

2. Colonoscopia

Este necesar pentru a detecta cancerul colorectal inainte ca primele simptome sa apara. Intr-un stadiu incipient, aceasta boala are sanse de 90% sa se vindece.

Prima colonoscopie trebuie facuta la varsta de 50 de ani. In cazul in care un membru al familiei a fost diagnosticat cu cancer colorectal testul trebuie facut mai devreme si se repeta cu cel putin o data la cinci ani.

Daca nu sunt probleme si nu aveti niciun caz in familie, testul se repeta o data la fiecare 10 ani.

Pentru o colonoscopie medicul foloseste un instrument cu o camera video mica, pentru a examina intestinul gros. In functie de rezultate, ar putea fi necesar tratamentul chirurgical sau teste suplimentare in termen de trei pana la cinci ani.

3. Test al profilului lipidic

Este unul din cele mai eficiente mijloace de a urmari riscul bolilor de inima si de a verifica valorile colesterolului. Valori crescute ale colesterolului ridica sansele unui atac de cord sau accident vascular cerebral si produce boli ale vezicii biliare.

Acest test se face de la 20 de ani, indiferent daca aveti in familie cazuri de persoane cu probleme cardiace. In cazul in care rezultatele sunt normale, trebuie repetate cel putin o data la cinci ani, pana cand atingeti varsta de 45 de ani.

4. Testul Papanicolau

Este esential pentru a detecta cancerul de col uterin din timp si pentru a-l trata in mod eficient. In ultimii 50 de ani, rata mortalitatii din cauza acestei boli a scazut cu mai mult de 74 la suta, datorita testului Papanicolau.

El trebuie facut incepand cu varsta de 21 de ani si suplimentar se poate face si testul HPV((Human Papilloma Virus).

Daca sunteti fumatoare, aveti parteneri sexuali multipli sau v-ati inceput viata sexuala la o varsta frageda trebuie sa faceti un test Papanicolau anual. Daca aveti peste 30 de ani adresati-va medicului pentru a face testul HPV.

Daca testul Papanicolau va arata celule anormale pe colul uterin, medicul va poate face un test de HPV. Daca test este pozitiv pentru HPV, atunci veti avea nevoie, probabil, un colposcopie, o procedura in care medicul foloseste un microscop special pentru a cauta anomalii in vagin sau pe cervix. Daca o colposcopie ridica probleme poate fi necesara, de asemenea, o biopsie de col uterin.

5. Testul pentru depistarea osteoporozei.

Aproape 80% din persoanele care sufera de osteoporoza sunt femei. Femeile pot pierde pana la 30 la suta din masa osoasa in primii 5-7 ani de la intrarea la menopauza.

Testul presupune o scanare cu ajutorul unui aparat cu raze X a coloanei vertebrale, soldurilor si incheieturile.

Pentru persoanele care sufera de osteoporoza se recomanda consumul a cel putin 1.000 de miligrame de calciu plus vitamina D zilnic.

6. Testele pentru boli cu transmitere sexuala

Femeile care incearca sa ramana gravide, care au un nou partener sexual, care se angajeaza in relatii sexuale neprotejate sau care au sangerare neregulate si dureri in timpul actului sexual trebuie sa faca aceste teste.

Testele pot fi asemanatoare cu testul Papanicolau. In plus trebuie facute analize de sange pentru sifilis, hepatita si HIV.

In mod normal testele trebuie facute anual si la fiecare trei pana la sase luni daca aveti un nou partener sexual.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#teste medicale, #teste femei, #test Papanicolau, #Colonoscopie , #medicina