Trucuri pentru antrenarea memoriei

Miercuri, 21 Septembrie 2011, ora 15:33
6958 citiri
Trucuri pentru antrenarea memoriei
foto: Yahoo Shine

Ai fost pus in situatia de a incepe o fraza si de a uita ce ai vrut sa spui? Sau sa cauti ceva si sa nu mai stii ce cauti? Sau sa uiti unde sunt cheile de la masina si ochelarii? Atunci ai nevoie de cateva trucuri care sa stimuleze memoria.

Mazgaleste. Este dovedit ca oamenii care deseneaza patratele, floricele, casute, cerculete sau orice altceva in timp ce asculta, retin cu pana la 30% mai multa informatie, scrie Yahoo Shine .

Mazgaleste in agenda, pentru ca o sa ai surpriza sa constati ca fetele vesele pe care le-ai desenat, casutele si floricelele te vor ajuta sa-ti amintesti toate detaliile discutiei la care ai participat. Este vorba despre transferul memoriei auditive in sfera memoriei vizuale, ceea ce face ca informatia sa fie inmagazinata cu mai multa acuratete si in cantitate mai mare. Mazgalitul iti creste capcitatea de concentrare.

La fel si un fundal muzical te poate ajuta in timp ce lucrezi.

Navigheaza pe net. Sefii o sa spuna ca este o mare pierdere de timp. Nu-i deloc asa. Cei care fac si pasul urmator, adica merg mai departe si cauta explicatii si definitii, lamuriri si clarificari pentru detaliile pe care nu le cunosc, indiferent de domeniu, isi cresc capacitatea intelectuala.

Un studiu a dovedit ca dupa ce oamenii cauta informatii, activitatea creierului este mai intensa, iar capacitatea de memorare este mult crescuta.

Razi! O repriza de ras, un clip vesel, o gluma duc la scaderea hormonilor de stres, care au ca efect secundar alterarea activitatii in zona de comunicare din creier care controleaza memoria. In consecinta, o repriza sanatoasa de ras reechilibreaza aceasta zona si creste capacitatea de concenmtrare si memorare.

Mergi pe jos! O plimbare de 20 de minute imbunatateste activitatea cerebrala si creste eficienta functiilor cognitive pentru urmatoarele cateva ore. Testele de memorie facute celor care au terminat o repriza de fitness au fost mai bune decat ale celor care au fost sedentari inainte de test.

Explicatia sta in imbunatatirea fluxul de sange catre creier, ceea ce duce la cresterea aportului de oxigen si nutrienti.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#memorie mai buna, #imbunatatirea memoriei, #Internet creier, #trucuri memorie , #memoria