Un alt motiv sa nu mai bei sucuri carbogazoase

Joi, 31 Iulie 2014, ora 08:36
6085 citiri
Un alt motiv sa nu mai bei sucuri carbogazoase

Consumul de sucuri carbogazoase poate dauna capacitatii de invatare in cazul tinerilor, este concluzia unei cercetari recente.

Doar un singur suc indulcit consumat zilnic poate dauna memoriei tinerilor, afectand procesul de invatare, informeaza Daily Mail.

Oamenii de stiinta americani de la Universitatea din California de Sud au descoperit ca astfel de bauturi pot afecta capacitatea de memorare, pe langa alte riscuri precum obezitatea si inducerea comportamentului violent.

Carbohidratii rafinati, in special atunci cand sunt consumati in bauturi carbogazoase, produc tulburari metabolice. Insa cercetarea de fata arata ca un consum al acestor bauturi poate interfera si cu abilitatea creierului de a functiona normal, de a rememora unele informatii, in special atunci cand se abuzeaza de ele inaintea varstei adulte, dupa cum explica dr. Scott Kanoski, unul dintre cercetatori.

In cadrul testelor, subiectii tineri si adulti au primit zilnic lichide indulcite timp de o luna, dupa care li s-a verificat functia cognitiva. In afara problemelor de memorie, consumul de astfel de bauturi a dus, in cazul celor tineri, la producerea unui proces inflamator la nivelul hipocampusului, zona din creier care controleaza functii precum invatarea si memorarea.

Declaratia Asociatiei Nationale pentru Bauturi Racoritoare, membra a UNESDA (asociatia europeana a bauturilor non-alcoolice), a facut cateva mentionari in legatura cu cercetarea oamenilor de stiinta de la Universitatea din California de Sud.

"Cercetatorii au studiat acest tip de comportament printr-o serie de teste facute pe cobai, in laborator, si nu pe oameni. Rezultatele studiului, care nu au fost publicate sau supuse evaluarii comunitatii stiintifice, nu dovedesc ca persoanele care consuma bauturi racoritoare indulcite in timpul adolescentei - sau in cadrul oricarei alte perioade din viata - vor suferi pierderi de memorie. De mentionat este ca nici literatura de specialitate nu sustine o astfel de afirmatie", se arata in precizarea Asociatiei Nationale pentru Bauturi Racoritoare.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#sucuri carbogazoase pericol sanatate, #bauturi carbogazoase riscuri sanatate , #memoria