Afla ce iti incetineste metabolismul si te ingrasa

Marti, 22 Februarie 2011, ora 18:10
20204 citiri
Afla ce iti incetineste metabolismul si te ingrasa
Foto: Arhiva

Sigur ti s-a intamplat sa ai in preajma persoane care mananca destul de mult, dar nu se ingrasa, asa cum probabil ai vazut si persoane care trebuie sa aiba mare grija la numarul de calorii consumate, ca sa nu acumuleze kilograme in plus. De vina pentru aceste diferente este metabolismul, adica ritmul in care au loc arderile in organism.

Multe persoane care au un metabolism lent dau vina pe mostenirea genetica, insa aceasta nu este decat una din cauze. Dietele drastice, alimentele procesate, toxinele, munca pana la epuizare reprezinta alti factori care influenteaza modul in care corpul proceseaza alimentele, arde caloriile, si regleaza greutatea.

Potrivit illianmichaels.com, site-ul unui antrenor personal al multor vedete, iata care sunt principalele cauze ale unui metabolism lent.

1. Prea multi ani in care ai fost sedentar

Poti sa dai vina cat vrei pe genele mostenite, dar trebuie sa stii ca sedentarismul este o principala cauza a unui metabolism lenes.

2. Prea multe diete drastice

Acestea duc adesea la oscilatii mari de greutate deoarece determina o slabire rapida si nesanatoasa. Iar dupa ce termini dieta si revii la un regim alimentar normal te ingrasi poate chiar mai mult decat inainte.

3. Prea multe alimente procesate

Acestea nu sunt recunoscute de catre corp ca si alimente adevarate, deoarece contin foarte multe substante false, daunatoare.

4. Prea multe pesticide in alimente

Multe fructe si legume sunt stropite cu pesticide periculoase, pentru a impiedica alterarea. De aceea, este bine sa alegi cat mai des alimente organice (daca nu dispui de foarte multi bani, acestea fiind destul de scumpe, macar incearca sa iei produse cultivate la tara, nu in sere, unde sunt adesea fortate cu tot felul de substante).

5. Prea multe toxine in mediul inconjurator

Peste 100.000 de substante sintetice au fost inregistrate pana acum pentru uzul comercial, dar foarte putine dintre ele au fost testate adecvat, in ceea ce priveste toxicitatea. Acestea se gasesc in produsele din casa ta si nu numai.

6. Prea multa munca si prea putin somn

Agitatia, stresul si odihna insuficienta fac foarte rau organismului, implicit metabolismului.

7. Prea multe medicamente

Mai multe sondaje au aratat ca romanii iau adesea medicamente "dupa ureche", fara prescriptie medicala sau fara a citi atent prospectul, pentru a vedea interactiunile cu alte medicamente, vitamine, suplimente. Iar cele luate gresit pot afecta serios sanatatea hormonala.

8. Prea multe tigari fumate

Fumatul are un impact negativ asupra intregului corp, in general, inclusiv asupra glandelor endocrine, care produc hormoni.

Totusi, nu uita ca metabolismul poate fi accelerat daca adopti un stil de viata sanatos - in principal cu o alimentatie sanatoasa, odihna suficienta si exercitii fizice facute in mod regulat, zilnic de preferat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#metabolism, #metabolism lenes, #cauze metabolism lenes, #metabolism lent , #metabolismul