Ce sa mananci pentru un metabolism iute ca focul

Vineri, 25 Mai 2012, ora 07:00
18189 citiri
Ce sa mananci pentru un metabolism iute ca focul

Desi nu exista scurtaturi spre slabit si nimeni nu poate trece prin acest proces in locul tau, sunt unele lucruri pe care le poti face pentru a avea un metabolism mai rapid, care sa te ajute sa obtii mai repede la corpul la care visezi.

Pentru aceasta, insa, trebuie sa stii cum sa il activezi. Una dintre modalitati este sa consumi alimentele potrivite, conform Global Healing Center. Incearca urmatoarele feluri de mancare si vei fi uimit de rezultate:

Ardeii iuti

Indiferent de soiul lor, acestia ajuta la cresterea ritmului metabolismului si a circulatiei, reducand si poftele alimentare. Acest lucru se intampla in mare masura datorita capsaicinei, care stimuleaza receptorii corpului.

Daca vezi ca transpiri mai mult cateva ore dupa ce ai mancat ardei iuti, nu ai de ce sa te miri, caci este un lucru cat se poate de normal. Metabolismul poate sa se accelereze cu pana la 25% in urmatoarele 3 ore.

Cereale integrale: ovaz si orez brun

Acestea abunda in nutrienti si carbohidrati care iti accelereaza metabolismul si iti stabilizeaza nivelul insulinei. Astfel va fi mai greu pentru corp sa stocheze grasimea, "preferand" sa o transforme in energie.

Broccoli

Bogat in calciu, broccoli contine si vitaminele C, K si A. O portie iti ofera fibre si multe varietati de antioxidanti, leguma fiind buna si in curele de detoxifiere. In concluzie, are mai multi factori care duc la accelerarea metabolismului.

Supele

Studiile arata ca persoanele care mananca supe in mod regulat au un metabolism mai rapid decat restul, fapt confirmat si de o cercetare recent realizata la Penn State University.

Ceaiul verde

Deja se stie ca ceaiul verde ajuta in procesul de slabire, crescand rata metabolica si fiind si un detoxifiant de incredere, datorita numeroaselor sale elemente antioxidante.

Merele si perele

Studiile arata ca aceste doua fructe, in special, te ajuta sa slabesti. Cercetatorii de la Universitatea din Rio de Janeiro spun ca femeile care mananca mere si pere pe durata zilei slabesc mai mult decat cele care nu au acest obicei, dupa cum au demonstrat experimentele lor.

Condimentele

De la ardei iute la usturoi, condimentele nu iti fac doar gura sa ia foc, ci si metabolismul. Consuma si piper negru, seminte de mustar sau ghimbir. Un studiu canadian arata ca oamenii care mananca foarte condimentat pot sa arda cu pana la 1.000 de calorii mai mult pe zi decat restul persoanelor.

Citricele

Fructele precum grepfrutul ajuta in mod clar la arderea grasimilor si la obtinerea unui metabolism "harnic". Secretul ar putea fi nivelul ridicat de vitamina C.

Alimentele bogate in calciu

Calciul accelereaza metabolismul, asa ca orice mancare bogata in acest compus iti va face bine la silueta. Oamenii de stiinta de la Universitatea din Tennessee au descoperit ca persoanele care au parte din dieta de 1.200 - 1.400 de mg de calciu pe zi slabesc aproape dublu fata de cei care nu isi iau calciul din dieta.

Mancare bogata in omega 3

Acest tip de alimente reduc producerea unui hormon numit leptina, care incetineste metabolismul. Studiile pe animale de la Universitatea din Wisconsin arata ca soarecii de laborator cu nivel mai scazut de leptina aveau un metabolism mai alert decat ceilalti.

Un alt studiu de la Clinica Mayo a aratat ca oamenii care consuma des peste au un nivel al leptinei de 5 ori mai scazut decat cei care se feresc de acesta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#metabolism accelerat alimente bune, #mancare metabolism rapid, #metabolism rapid alimente recomandate, #metode accelerare metabolism , #metabolismul