Cum iti grabesti metabolismul

Vineri, 14 Octombrie 2011, ora 14:23
12679 citiri
Cum iti grabesti metabolismul

Exista persoane care pur si simplu sunt ghinioniste si metabolismul lor e mai lent decat al altora, astfel incat desi nu mananca in exces si nu sunt sedentare, tot se ingrasa. Partea buna este ca poti remedia aceasta problema prin cateva schimbari ale stilului de viata.

Conform Body and Soul, cea mai eficienta strategie este aceea de a creste masa musculara, caci muschii reusesc sa arda calorii si atunci cand stai, nu doar cand faci efort. De aceea persoanele cu forma fizica buna reusesc sa manance destul de mult fara sa se vada acest lucru.

Cresterea masei musculare

Rata metabolismului scade cu 2 procente in fiecare an, dar prin cresterea masei musculare acest lucru nu mai conteaza si orice persoana isi poate mentine mai usor silueta.

In plus, trebuie sa ai foarte mare grija la semnalele pe care ti le transmite organismul, caci daca esti foarte stresat, ceea ce impiedica scaderea in greutate, te poti simti rau fizic, asa ca ar trebui sa iei o pauza de la munca asidua si sa incerci sa dormi 8 ore pe noapte. cateva sedinte de yoga sau meditatie te-ar putea ajuta.

Relaxarea este foarte importanta, caci stresul impiedica procesul de slabire, grasimea incepand sa se depoziteze mai ales in zona abdominala, unde devine extrem de periculoasa, dupa cum arata un studiu realizat la Universitatea Yale.

Daca vei face cateva exercitii de inviorare dimineata, rata metabolismului iti va creste cu 10 procente pret de 4 ore. Va creste si temperatura corpului, lucru ce usureaza de asemenea procesul de slabire. Este esential sa mergi si la sala de fitness, unde sa ridici greutati, pe langa sedintele de aerobic. O celula musculara cantareste de 2 ori mai mult decat una de grasime, dar ocupa de 5 ori mai putin loc, astfel incat vei arata mult mai slab.

Slabeste mancand ceea ce trebuie

In ceea ce priveste alimentatia, incearca sa consumi portii mici si dese de mancare, cat de lent poti. Daca te abtii de la mancare, metabolismul scade cu 30%, caci corpul se pregateste pentru infometare.

Si calitatea hranei este foarte importanta. Grasimea este usor digerabila si are un efect termic redus, pe cand proteinele reactioneaza exact invers. Corpul lucreaza din greu pentru a dizolva fibrele si complexul de carbohidrati din cereale integrale si vegetale, dar ii este extrem de simplu sa descompuna faina rafinata si carbohidratii simpli, precum zaharul.

Ai nevoie si de minim 2 litri de apa si vitaminele B2, B3, B5, B6 si C, zilnic.

Dupa spusele oamenilor de stiinta de la Universitatea din Arizona, metabolismul scade dupa-amiaza si seara, ceea ce inseamna ca micul-dejun trebuie sa fie cea mai consistenta masa, dupa care cantitatea de hrana sa scada treptat. Daca trebuie sa mananci tarziu, alege proteine slabe din legume si carbohidrati complecsi.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#metabolism sfaturi, #metabolism accelerare sfaturi, #metabolism accelerare modalitati, #accelerare metabolism slabire sfaturi , #metabolismul