Dieta pentru o silueta perfecta

Luni, 04 Ianuarie 2010, ora 21:27
5208 citiri
Dieta pentru o silueta perfecta
Foto: Womansday

De multe ori, incerci sa slabesti si sa te abtii de la mancaruri precum painea, prajiturile, ciocolata sau chipsurile, insa eforturile sunt zadarnice. Cand metabolismul iti joaca feste, e timpul sa treci la o dieta potrivita.

Majoritatea kilogramelor in plus se depun pe talie, iar mare parte din timp esti irascibil, obosit si nu te poti concentra. Specialistii spun ca aceste probleme sunt legate de tipul de matebolism: mai precis, metabolismul B, specific persoanelor care intampina dificultati in procesarea alimentelor bogate in carbohidrati, arata Daily Mail.

Si nu esti singurul care are aceasta problema: se pare ca una din doua persoane are metabolism B: asta inseamna ca alimentele care contin carbohidrati vor fi transformate imediat in grasime in exces, indiferent daca tii cura de slabire sau faci sport.

Corpul produce extrem de multa insulina dupa ce se consuma astfel de alimente, ceea ce duce la o crestere a nivelului de zahar in sange. Oboseala produsa de aceasta reactie duce la nevoia imediata de a consuma alte alimente bogate in carbohidrati.

Daca in urma cu un an puteai sa controlezi fara probleme greutatea si nu simteai nevoia de dulciuri, afla ca metabolismul B poate fi declansat si de factori extreni, cum ar fi sedentarismul, stresul, anumite boli sau schimbari hormonale.

Primul pas pentru a scapa de aceste probleme este sa elimini, pas cu pas, mancarurile care contin carbohidrati, in cadrul unei "cure" de opt saptamani. In tot acest timp, trebui sa te abtii de la mancaruri care te pot aduce din nou intr-un cerc vicios.

Nu ai voie sa mananci paine si produse conexe, orez, paste, biscuiti, covrigei, chipsuri, cereale, cartofi, morcovi, fasole sau mazare, dolveac, bauturi dulci sau prajituri. Daca ti se pare ca nu poti renunta la aceste bunatati timp de opt saptamani, cu siguranta ai metabolismul de tip B si o astfel de dieta este necesara.

Incearca sa te rezumi la carne slaba, lactate cu continut redus de legume, produse din soia, nuci si seminte, dar si multe legume.

Dieta cu drojdie de bere: te scapă de kilogramele în plus și de depresie
Dieta cu drojdie de bere: te scapă de kilogramele în plus și de depresie
Dieta cu drojdie de bere este lipsita de riscuri și chiar indicată pentru sănătate! Dieta cu drojdie funcționează pe același principiu când o folosești pentru aluaturi: își mărește...
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
#dieta silueta, #dieta, #nutritie, #diete slabit , #metabolismul