1 ianuarie, incepi cura de slabire - Cum sa faci sa nu te abati

Vineri, 01 Ianuarie 2016, ora 13:05
6829 citiri
1 ianuarie, incepi cura de slabire - Cum sa faci sa nu te abati
Foto: Pexels/Kaboompics

Inceputul de an vine, in cazul multora dintre noi, cu dorinta puternica de a slabi, mai ales ca probabil am cam exagerat (din nou) in perioada Craciun - Revelion.

Cum facem, insa, sa nu ne pierdem pe drum motivatia?

Fii in forma cu Dani Grigore: Cum sa te tii de sport - Trucuri ca sa nu-ti pierzi motivatia

Conform The Guardian, un indice de masa corporala sanatos ar trebui sa se situeze intre 22,5 si 25. Cand acesta se situeaza intre 30 - 35, speranta de viata scade cu doi ani. Daca e intre 40 - 45, si speranta de viata scade cu 8 pana la 10 ani.

Daca ai constientizat deja ca a slabi e o investitie in tine, ramane doar sa te apuci de treaba. Insa nu oricum. Psihologii spun ca ar trebui sa abordam dieta in termeni pozitivi. In loc sa spunem "renunt total" la un aliment sau "nu mai mananc in viata mea" ceva, mai bine impunem niste limite in cazul unora dintre alimente, care stim ca sunt nesanatoase si ingrasa. O astfel de abordare e mai realista si are mai multe sanse sa fie pastrata pe termen lung.

Apoi, ar trebui sa ne impunem niste teluri realiste.

Urmatorul pas e sa devenim disciplinati in ceea ce priveste orele de masa si sa nu sarim peste mese. Cu timpul, si portiile trebuie reduse, iar mancarea de la fast-food, prajiturile si ciocolata sa fie mancate mai rar.

Nu in ultimul rand, mancarea nu ar trebui vazuta ca un dusman. In curele de slabire, ajungem pur si simplu sa o uram. Mancatul devine o experienta stresanta, pentru ca ne simtim neputinciosi, ne invinuim constant, explica psihologii.

Ar trebui, in schimb, sa reinvatam sa savuram mancarea, sa acordam atentia cuvenita alimentelor pe care le ducem la gura. Sa stingem televizorul si sa ne bucuram de ceea ce avem in farfurie.

Nutritie pe paine cu Nela Pricop: Condimente care te ajuta sa slabesti

Slabitul nu inseamna doar sa reducem din calorii; presupune schimbarea stilului de viata. E vorba despre schimbari mici, insa cu efecte mari in timp. Putem sa coboram din autobuz cu o statie mai devreme si sa mergem pe jos o data sau de doua ori pe saptamana. O zi din sapte putem merge pe jos la munca sau cu bicicleta. Putem sa ne invingem pofta de cartofi prajiti macar din cand in cand.

Fii in forma cu Dani Grigore: Cum dai burta jos repede si bine

Ar mai trebui sa stim ca flora microbiana din stomacul persoanelor slabe e de departe mai diversa si mai sanatoasa decat cea a oamenilor obezi sau supraponderali. Cercetarile au aratat ca persoanele care consuma mai multe fructe si legume si mai putin mancare procesata au o flora microbiana mai diversa. Se pare ca inclusiv aceasta ajuta in mentinerea unei greutati sanatoase.

George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat joi, 28 martie, că ultima factură de energie electrică pe care a plătit-o a fost ”destul de mare”, ținând cont că nu este un mare...
#sfaturi slabire, #mentinere motivatie slabire dieta, #slabire sanatoasa sfaturi, #psihologie slabire , #metode slabire