Slabitul in functie de tipul de personalitate

Miercuri, 22 Iunie 2011, ora 13:51
5031 citiri
Slabitul in functie de tipul de personalitate

Slabitul este o chestiune cat se poate de personala, care depinde foarte mult de stilul de viata al fiecarei persoane. Nu toata lumea poate urma aceeasi dieta, trebuie sa ti-o alegi in functie de obiceiurile pe care ti le-ai format de-a lungul anilor.

In functie de preferintele fiecaruia, trebuie adoptata o anumita tactica. Iata cele mai intalnite tipuri de personalitati si modul in care poti slabi, dupa cum arata Suite 101:

Persoana structurata

Celor care mananca structurat le place sa consume trei mese de-a lungul zilei. Probabil au crescut intr-o familie mare, cu reguli stricte, unde toti membrii se intalneau pentru a lua masa impreuna.

Acestia se bucura de o dieta echilibrata, cu multe fibre, calciu, fier si grasimi mai putin saturate. Persoanele care sufera de bulimie pot adopta un asemenea regim, fiind foarte bine daca gasesc alte persoane care sa stea cu ele in timpul mesei. Astfel vor evita excesul de mancare.

Pofticiosii

Pofticiosii sunt foarte greu de controlat si le place sa manance des. Potrivit nutritionistei Tara Coleman, acestia pot sa manance mai multe calorii decat trebuie, pentru ca nu isi dau seama si isi pun o portie prea mare.

Ei trebuie sa invete sa isi calculeze caloriile zilnice si sa le imparta egal, in mai multe mese, pe toata durata zilei. In plus, trebuie sa aiba grija sa consume atat carbohidrati, cat si proteine.

Cei care prefera proteinele

Persoanele atrase de hrana bogata in proteine, precum carnea, ouale, semintele, nucile, legumele, vor alege probabil diete precum Atkins sau Dukan, pentru ca li se va potrivi perfect tipului de personalitate.

Specialistii spun insa ca nu ar fi rau sa incercam sa inlocuim o parte dintre aceste proteine cu unele provenind din carne mai slaba sau chiar proteine vegetale.

Cei care prefera carbohidratii

Clinica Mayo defineste o dieta bazata pe proteine ca fiind buna pentru cei ce vor sa isi alimenteze muschii cu energie pentru imbunatatirea performantelor atletice. Daca iti plac painea, pastele, cartofii, afinele si bananele, inseamna ca preferi carbohidratii.

Cheia este sa iti iei aproximativ 6-% dintre calorii din carbohidrati, 25% din grasimi si 15% din proteine. In acest caz, miscarea fizica este esentiala.

Cei care mananca la restaurant

Noua din 10 locuinte din SUA in care se afla copii sub 18 ani sunt formate din membri care iau masa impreuna macar o luna pe saptamana, inclusiv 39% care fac acest lucru in fiecare zi. Cei care castiga mai bine ies sa ia cina la restaurant macar o data la 7 zile. Din pacate, acestia aleg de multe ori sa manance la fast-food. De aceea, medicii spun ca ar fi o idee buna ca in dreptul fiecarui fel de mancare sa fie trecut si numarul caloriilor. Astfel, lumea ar sti ca printr-un singur hamburger vor consuma 280 calorii, iar printr-un cheeseburger, 330 calorii.

Evita cartofii prajiti, mananca doar o jumatate de portie daca acestea sunt foarte mari, evita carnatii, carnea grasa si cantitatile prea mari de branza. Inlocuieste maioneza cu mustar, alege salata de varza, muraturi sau covrigei in loc de cartofi prajiti sau chipsuri. In plus, mananca incet.

Persoanele care gatesc acasa

O treime dintre calorii sunt consumate in afara casei, restul fiind consumate in interiorul ei. Cinele servite acasa au de cele mai multe ori mai putine calorii, nefiind atat de sofisticate. Poti alege ingrediente sarace in calorii, iar actul de a gati te scapa de cateva dintre ele pe parcurs.

Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
#metode slabit, #slabit personalitate, #sfaturi slabit, #modalitati slabire, #cure slabire, #slabire stil viata , #metode slabire