Cele mai bune alimente pentru slabit

Marti, 14 Iunie 2011, ora 07:00
9522 citiri
Cele mai bune alimente pentru slabit
Foto: health

Asa-numitele super-alimente sunt produse care te ajuta sa iti intaresti oasele, sa previi bolile cronice, sa iti mentii vederea, si chiar sa iti pastrezi agerimea mintii. In plus, aceste alimente te ajuta si sa slabesti si sa te mentii.

Conform Health.com, iata cateva dintre cele mai bune alimente pentru slabit.

1. Fasole neagra

O cana cu fasole neagra are cam 15 grame de proteine si nu contine grasimi saturate care se gasesc in alte surse de proteine precum carnea rosie.

2. Ovaz

Acesta este bogat in fibre, astfel ca o portie te poate ajuta sa te simti mai satul pentru restul zilei. Numai o jumatate de cana contine 4,6 de grame de amidon rezistent - un carbohidrat sanatos care stimuleaza metabolismul si ajuta la arderea grasimilor.

3. Avocado

Nu exista niciun motiv pentru care sa eviti consumul de grasimi, atat timp cat este vorba de grasimi sanatoase. Spre exemplu, acidul oleic, un compus din avocado, din categoria grasimilor mononesaturate, poate determina organismul sa atenueze senzatia de foame. In plus, acest fruct contine si fibre si proteine. Un sfert de avocado sau o jumatate constituie o portie.

4. Somon

Sursele slabe de proteine te pot ajuta sa te simti satul fara sa consumi prea multa grasime (50% dintre femei nu stiu daca ofera organismului o cantitate suficienta din acest nutrient esential - proteina).

Iar somonul contine mai putine grasimi decat carnea rosie, evident este bogat in proteine, si contine si acizi grasi omega-3, care aduc numeroase beneficii sanatatii, conform multor cercetari.

5. Afine

Bine cunoscute pentru efectele lor anti-imbatranire, afinele sunt bune si pentru persoanele care vor sa slabesca si sa se mentina. O cana cu afine are doar 80 de calorii si te ajuta sa te simti satul datorita celor 4 grame de fibre pe care le contine.

6. Broccoli

Gatit sau consumat crud, acesta are proprietati care previn cancerul si, in plus, o portie de broccoli contine mai putin de 30 de calorii si fibre, ajutand la prevenirea problemelor legate de greutate.

7. Orez brun

Acesta este mai bun decat orezul alb deoarece contine mai multe fibre. O jumatate de cana contine 1,7 grame de amidon rezistent, fiind satios, dar sarac in calorii.

8. Pere

O singura para iti poate oferi 15% din cantitatea de fibre recomandata zilnic. Conform unui studiu, femeile care au mancat trei pere pe zi au consumat mai putine calorii in total si au slabit mai mult, comparativ cu cele care nu au mancat pere. Ai grija insa sa consumi si coaja, acaesta fiind bogata in fibre.

9. Vin

Resveratrolul, un antioxidant cunoscut gasit in coaja strugurilor, impiedica stocarea grasimilor. Mai multe studii au aratat ca cei care consuma vin in cantitati moderate au talii mai mici si mai putina grasime in zona mijlocului fata de cei care consuma alte tipuri de bauturi alcoolice. Un pahar cu vin poate stimula arderea grasimilor pentru aproximativ 90 de minute.

10. Grepfrut

Consumarea unei jumatati de grepfrut inainte de fiecare masa te poate ajuta sa slabesti aproximativ o jumatate de kilogram pe saptamana, conform unor cercetari. Si asta deoarece un compus din acest fruct poate reduce nivelul de insulina, hormon care contribuie la stocarea grasimii. In plus, grepfrutul reprezinta o buna sursa de proteine.

11. Fasole alba

O jumatate de cana cu fasole alba contine aproape 4 grame de amidon rezistent.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#alimente slabit, #metode slabire, #regim alimentar slabire , #metode slabire