Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cum sa dai jos rapid 2,5 kilograme

Miercuri, 18 Mai 2011, ora 07:00
13192 citiri
Cum sa dai jos rapid 2,5 kilograme

Numeroase persoane care au slabit cateva kilograme bune au ajuns la un moment dat intr-un punct in care mai aveau de dat jos 2-5 kilograme pentru a ajunge la greutatea normala, insa nu mai reuseau sa slabeasca. Unele persoane au decis chiar sa renunte la a mai incerca sa scape de aceste kilograme, care sunt cel mai greu de eliminat, tocmai pentru ca nicio metoda nu mai avea succes.

Conform Askmen.com, exista insa cateva solutii in aceasta faza. Daca aplici 2-3 dintre sfaturile mentionate mai jos ar trebui sa slabesti aproximativ 2,5 kilograme in circa doua saptamani si jumatate - trei saptamani. Iar slabirea este si una care te va asigura ca pierzi din masa adipoasa, nu din cea musculara.

1. Aplica o strategie legata de carbohidrati

Probabil deja ai incercat o dieta care presupune alternarea unor zile in care consumi o cantitate mai mare de carbohidrati cu zile in care consumi cantitati mai mici de carbohidrati. Cand mai ai insa de dat jos doar cateva kilograme si simti ca te-ai blocat si ca nu mai ai succes, poti incerca sa faci si mai mare diferenta dintre zilele in care consumi multi si putini carbohidrati.

In zilele cu putini carbohidrati axeaza-te pe consumul de proteine si legume fibroase. Acestea vor determina un deficit caloric ridicat, accelerand arderea de grasime. Zilele cu carbohidrati multi planifica-le in perioada in care faci exercitii fizice, inclinand balanta calorica pana la valoarea de intretinere, sau chiar usor mai sus, prin adaugarea unei mari cantitati de carbohidrati.

Acest zigzag accelereaza metabolismul, carbohidratii reprezentand macronutrientul care influenteaza mult rata metabolica.

2. Fa pauza o saptamana de la exercitii fizice

In unele cazuri, motivul pentru care nu mai sunt eliminate cele cateva kilograme ramase in plus este faptul ca organismul nu a primit suficienta odihna. Atunci cand suprasoliciti corpul acesta are tendinta in general de a retine apa, ingreunand procesul de slabire.

Fa pauza de la exercitii fizice timp de o saptamana si incearca sa ai in acest timp o alimentatie apropiata de cea de intretinere. Multi sunt surprinsi de impactul pe care il are aceasta pauza.

3. Modifica ritmul in care faci exercitii

Un program clasic de forta presupune 5 repetari si 3 minute de odihna intre seturi. Insa, daca maresti ritmul la 10 repetari si un minut pauza intre seturi, vei stimula dezvoltarea masei musculare, ceea ce te va ajuta sa slabesti. Aceasta schimbare de intensitate trebuie facuta insa doar pentru o saptamana.

4. Mareste consumul de proteine

Intai, este important sa stii ca, cu cat slabesti mai mult si cu cat reduci aportul total de calorii, cu atat ai nevoie de mai multe proteine pentru a preveni pierderea de masa musculara. Apoi, o cantitate mai mare de proteine consumata creste rata metabolica, iar pe parcursul a o saptamana-doua aceasta schimbare ar putea insemna o scadere in greutate de pana la o jumatate de kilogram.

Surse bune de proteine pentru a fi incluse regulat in alimentatie sunt carnea de pasare, carnea slaba de vita, albusurile, pestele alb si branza cu un continut scazut de grasime.

5. Combina accelerarile cu ritmul constant la antrenamentele cardio

Incepi cu 5-8 intervale de sprinturi de 30 de secunde, alternate cu perioade de odihna de 90 de secunde. Apoi, mergi catre incheierea sesiunii cu alte 15 minute de exercitii cardio executate in ritm moderat.

Cum s-a „răzbunat” un bărbat părăsit de soție pentru că era prea gras: ”A fost o lovitură devastatoare” FOTO
Cum s-a „răzbunat” un bărbat părăsit de soție pentru că era prea gras: ”A fost o lovitură devastatoare” FOTO
Un bărbat a fost părăsit de soție pentru că era „prea gras”. După această lovitură, el și-a schimbat în totalitate stilul de viață. Stephen Ringo cântărea în momentul...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#slabit, #sfaturi slabit ultimele kilograme, #slabit ultimele kilograme, #dat jos ultimele kilograme , #metode slabire