Cum scapi de efectul yo-yo dupa dieta

Luni, 29 August 2011, ora 15:13
7213 citiri
Cum scapi de efectul yo-yo dupa dieta
foto: Yahoo

Efectul yo-yo este unul din efectele secundare ale dietelor, mai ales in cazul celor cu slabire rapida. Reacumularea kilogramelor pierdute, la care, de regula, se adauga si un bonus, este cel mai neplacut si frustrant efect al curelor de slabire. Efectul yo-yo apare la cel putin jumatate dintre persoanele care au respectat o cura de slabire.

Efectul yo-yo este o reactie a metabolismului care devine mult mai lent dupa o dieta. Cea mai buna cale prin care iti poti pastra greutatea ideala este o dieta sanatoasa, dar si cateva trucuri, scrie Shine Yahoo.

Nu folosi mancarea ca pilula antistres. De cele mai multe ori, stresul este tinut in frau rontaind. Tine la dispozita ta alimente care pot fi mancate, dar care nu-ti pun in pericol silueta.

Alege un pahar cu lapte degresat, o felie de sunca de curcan sau pur si simplu rontaie un morcov crud. Toate te vor calma, fara pericol pentru circumferinta taliei. Bea un ceai, urca doua etaje pe jos sau pur si simplu da un telefon prietenei tale, mamei si relaxeaza-te cu un dialog lejer cateva minute, pentru a uita de pofta.

Cantareste-te des si actioneaza imediat. Monitorizeaza-te ca sa stii exact cate kilograme ai. Un kilogram in plus poate deveni o problema. Cea mai buna solutie este sa actionezi pe loc. Redu caloriile in urmatoarele doua-trei zile, fara sa tii o dieta propriu-zisa. Bea mai multa apa si mananca mai multe fructe. Este mult mai usor sa scapi de un kilogram decat de zece. Cel mai bun ritm pentru a te cantari este o data la doua zile, la aceeasi ora.

Noteaza-ti ce ai mancat azi. Tine un jurnal cu meniul zilei. Noteaza tot. Incearca ca cel putin jumatate din alimentele pe care le-ai consummat azi sa fie diferite de cele pe care le-ai mancat ieri. Monotonia alimentara scade intensitatea metabolismului. O alimentatie diversificata tine metabolismul in priza.

Masa la ore fixe. Exista o dieta care se bazeaza pe respectarea orelor de masa si a unui interval de pauza de cel putin trei ore intre fiecare masa sau gustare. Nu e greu. Dar este foarte eficient.

Este vorba despre o cale foarte usoara de a tine sub control secretia de insulina, apetitul, productia de radicali liberi si, nu in ultimul rand, un mecanism excelent care nu lasa metabolismul sa se leneveasca.

3 alimente care NU trebuie să-ți lipsească din dieta primăvara aceasta
3 alimente care NU trebuie să-ți lipsească din dieta primăvara aceasta
Primăvara mult așteptată este sezonul ideal să ne apucăm de slăbit și nu doar din cauză că se apropie sezonul de plajă! Primăvara, metabolismul bazal este accelerat, favorizând...
Spanacul, mai mult decât o sursă de fier. Dieta care te ajută să scapi de 3 kilograme în 5 zile!
Spanacul, mai mult decât o sursă de fier. Dieta care te ajută să scapi de 3 kilograme în 5 zile!
Spanacul este o adevărată minune pentru sănătate. Pe lângă beneficiile sale nutritive uimitoare, acesta este ideal pentru a da jos kilogramele în plus. Acesta conține potasiu, magneziu,...
#dieta, #cura de slabire, #alimentatie sanatoasa, #metabolism lenes, #efect yo yo , #metode slabire