Cum slabim: Mersul pe bicicleta vs. alergat

Marti, 03 August 2010, ora 07:02
22096 citiri
Cum slabim: Mersul pe bicicleta vs. alergat
Foto: Girlsmountainbike

Alergatul poate fi practicat aproape oriunde, oricand, arde multe calorii si este benefic pentru sanatate. Daca insa nu iti place ideea de a face jogging, poti incerca sa mergi pe bicicleta. Un dezavantaj consta in incomoditatea bicicletei in ce priveste transportul, iar altul in faptul ca poti arde doar jumatate din caloriile care se consuma alergand.

Cu toate acestea, ciclismul are alte avantaje fata de alergat, potrivit thatsfit.ca.

De ce negrii sunt alergatori mai buni, iar albii se detaseaza ca inotatori?

1. Nu iti forteaza articulatiile si nu trage de tine pana simti ca iti iau plamanii foc, asa cum se intampla deseori atunci cand alergi.

2. Este considerat mai distractiv deoarece iti permite sa mergi foarte repede si sa te plimbi pe arii mai intinse.

Alergatul, avantaje si dezavantaje

3. Te oboseste mai putin si mult mai greu decat alergatul astfel ca, daca ai timp destul la dispozitie, intr-o ora de mers cu bicicleta poti arde acelasi numar de calorii cat intr-o jumatate de ora de alergat.

4. Inlesneste apropierile cu alte persoane, mai ales cu cele din familie, si conversatiile. In timp ce mergi pe bicicleta alaturi de copii, bunici, prieteni poti avea diverse discutii, insa in timpul alergatului este mai complicat.

5. Poate fi un mijloc de transport cu ajutorul caruia sa mergi la serviciu sau unde ai nevoie, daca infrastructura iti permite.

Mersul pe bicicleta intinereste femeile cu 16 ani

Ca orice alt sport insa, trebuie practicat cu cat mai multa intensitate pentru a da rezultate mai bune. Daca esti incepator, mergi incet, atat cat simti ca poti, dar, dupa ce mai capeti experienta, iar indemanarea si rezistenta cresc, incepi sa fortezi si sa mergi cu viteza, supunand astfel organismul la un efort in plus, care accelereaza ritmul de ardere a caloriilor.

In orice situatie insa, nu uita sa porti o casca. Este periculos sa mergi pe bicicleta fara.

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#mers bicicleta versus alergat, #ciclism versus alergat, #avantaje ciclism fata alergat , #metode slabire