Slabitul incepe... de la urechi. Cum procedezi

Marti, 17 Decembrie 2013, ora 21:36
9450 citiri
Slabitul incepe... de la urechi. Cum procedezi
Foto: Daily Mail

Daca de Craciun imbuibarea lasa urme inestetice pe corpul tau, exista speranta ca un tratament cu acupunctura efectuat pe ureche sa alunge urmele de grasime.

Un grup de cercetatori a descoperit ca tratamentul a ajutat persoanele supraponderale sa revina la o greutate optima in termen de 8 saptamani de la inceperea primei sedinte de acupunctura, consemneaza Daily Mail.

Tratamentul implica inserarea unor ace la circa 2 mm adancime in cinci puncte din jurul urechii externe, rezultatul fiind deosebit de eficient in combaterea grasimii.

Participantii la studiul care a durat doua luni au avut indicele de masa corporala (IMC), mai mic cu pana la 6 la suta, au avut mai putina grasime corporala si o talie mai mica, sugereaza un raport publicat online in revista Acupunctura in medicina.

Asa-numita terapie cu acupunctura auriculara (auriculopunctura) se bazeaza pe conceptul ca urechea externa reprezinta toate partile corpului, conform medicului francez Paul Nogier.

Ea a fost folosita pentru prima data in Franta in 1956, cand Dr. Nogier a observant intamplator ca durerile de spate ale unui pacient au fost vindecate in urma unei arsuri la ureche.

In Marea Britanie, acupunctura poate fi oferita ca terapie traditionala chineza, prin introducerea acelor in anumite puncte de pe corp pentru a echilibra energia, sau intr-o forma occidentalizata, prin electro-stimulare pentru a elibera endorfine, care sunt substante analgezice naturale.

Cercetatorii de la Universitatea Kyung Hee din Seul, Coreea de Sud au testat metoda traditionala pe 91 de adulti supraponderali, care au avut toti acelasi regim alimentar. S-a inregistrat o scadere cu 6 la suta a IMC si scaderea circumferinta taliei la cei mai multi dintre subiecti.

Cu toate acestea, Edzard Ernst, profesor de medicina complementara de la Universitatea din Exeter, a declarat: "este greu sa crezi ca un asemenea tratament privind acupunctura urechii poate face minuni in ceea ce priveste greutatea noastra. Consultarea unui acupuncturist va reduce costul, dar nu si greutatea corpului tau."

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#cercetare acupunctura ureche, #metoda slabit prin acupunctura, #acupunctura scade greutatea , #metode slabire