Modalitati usoare de a slabi

Joi, 17 Martie 2011, ora 10:21
12574 citiri
Modalitati usoare de a slabi

Batalia cu kilogramele reprezinta lupta eterna a femeilor, dar oare armele pe care le folosesc sunt cele corecte? In plus, slabitul trebuie sa survina in urma unui regim de viata sanatos, care sa le mentina in forma maxima, nu sa le imbolnaveasca.

Alege-ti cu grija alimentele si munca ta va deveni mult mai usoara. Fitbie

vine in ajutorul tau cu cateva propuneri.

Daca vrei sa slabesti, nu tine dieta

Un regim de viata sanatos nu inseamna sa mananci cat mai putin, ci cat mai sanatos, consumand cat mai multe elemente nutritive. Daca te infometezi, corpul va trimite un semnal de avertizare catre creier, iar acesta isi va incetini metabolismul, pentru a salva din energie. Mai mult decat atat, daca continui sa te infometezi, corpul va incepe sa arda din masa musculara, un mare dezavantaj, caci in locul acesteia se va dezvolta mai multa grasime.

Odihneste-te suficient

Un studiu efectuat in Finlanda pe mai multe perechi de gemeni a aratat ca cei care dormeau prea putin erau mult mai predispusi la depunerea de grasime pe organele interne.

Stai in picioare

Cercetatorii de la Universitatea din Missouri au declarat ca mai mult de 4 ore de sedere pe scaun influenteaza abilitatea organismului de a controla colesterolul si grasimile. Asa ca fa cat de multe pauze poti, in care sa stai in picioare. Spre exemplu, poti face asta in timp ce vorbesti la telefon.

Bea apa rece

Este bine sa te mentii hidratat tot timpul, de aceea oricata apa ai bea, niciodata nu este prea multa. Mai mult decat atat, studiile arata ca daca bei minim 6 pahare de apa rece pe zi, vei arde mai mult cu 50 calorii. Acest efect se datoreaza efortului pe care il face organismul pentru a incalzi apa.

Incinge organismul cu ceva picant

Capsaicina, substanta care ii da ardeiului iute gustul picant, are capacitatea de a creste viteza cu care corpul tau arde caloriile. Consumand aproximativ o lingurita de ardei iute maruntit, vei obtine o marire temporara a metabolismului cu 23 procente. Asa ca poti comanda pizza, paste si alte sortimente de mancare, cat mai picante.

Nu sari peste micul-dejun

Rata celor care sar peste micul dejun este cu o patrime sau chiar cu jumatate mai mare decat a celor care servesc prima masa a zilei imediat ce se trezesc. Cu cat mai repede, cu atat mai bine, iar cei care isi iau dimineata intre 22 si 55 la suta din aportul zilnic de calorii vor castiga cele mai putine kilograme in decursul unui an.

Consuma alimente bogate in fier

Fierul este esential pentru transportul oxigenului de care muschii tai au nevoie pentru a arde grasimi. Sursele ideale sunt carnea slaba de vita, fasolea rosie, spanacul si cerealele fortifiate.

Mareste cantitatea de vitamina D

Vitamina D este esentiala pentru mentinerea masei musculare. Iti poti lua neceasul zilnic dintr-o portie de somon. Alte surse mai sunt tonul, laptele fortifiat, cerealele si ouale.

Bea lapte

Exista studii conform carora o deficienta de calciu poate incetini metabolismul. Asa ca este bine sa consumi de cate ori ai ocazia lapte si iaurt cu un aport mic de grasimi, ceea ce va ingreuna absorbtia grasimilor de catre organism.

Mananca pepene rosu

Amino-acidul gasit in pepenele rosu, arginina, sustine pierderea in greutate, potrivit Jurnalului de Nutritie. In urma unor teste cu animale, s-a costatat ca in acest fel este redusa cantitatea de grasime si glucoza.

Adauga mai multe proteine alimentatiei tale

Corpul tau are nevoie de proteine pentru a mentine muschii in forma maxima. Cantitatea recomandata in Jurnalul National de Nutritie este de 72 grame pentru fiecare kilogram, dar pentru persoanele extrem de active sau cele care fac sport de performanta poate creste pana la 100 grame. Consuma carne slaba, nuci, iaurt degresat si lapte de cate ori ai ocazia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#metode slabire, #slabire fara dieta, #slabire fara cura, #slabire fier, #slabire Vitamina D , #metode slabire